Laatste nieuws:

NIEUWEGEIN, 4 mei 2010 16:09

Dofra bv wint Metaalunie Opportunity Award 2010

De Metaalunie Opportunity Award 2010 is gewonnen door Dofra bv uit Horst. Dit mkb-metaalbedrijf heeft volgens de jury het beste creatieve kansen gecreëerd en weten te benutten bij veranderende omstandigheden. Jury-voorzitter Jan Terlouw (oud-minister van Economische Zaken) was onder de indruk van de manier waarop Dofra bv, geïnspireerd door een economische crisis, kansen weet te pakken en een radicale productverandering weet te realiseren.

V.l.n.r. Frank Verschuren en John de Groot, directie Dofra bv en Jan Terlouw
(Foto: NFP)'
V.l.n.r. Frank Verschuren en John de Groot, directie Dofra bv en Jan Terlouw (Foto: NFP)
1/1
Frank Verschuren en John de Groot, directeuren van Dofra bv, ontvingen de Metaalunie Opportunity Award uit handen van juryvoorzitter Jan Terlouw. Metaalunievoorzitter Michaël van Straalen overhandigde het winnende bedrijf een cheque ter waarde van
€ 5.000.

Dofra is winnaar geworden van de Opportunity Award omdat het bedrijf volgens de jury een complete strategische wijziging heeft doorgevoerd: van grof simpel constructiewerk naar fijnmechanische apparatenbouw, door nieuwe competenties, nieuwe producten, nieuwe markten. Zij heeft dat gedaan door gebruik te maken van veel opportunities. "Het bedrijf laat zien dat je ook met beperkte middelen een succesvolle strategische wijziging kunt doorvoeren en daarmee een voorbeeld kunt zijn voor vele andere mkb-bedrijven. De metafoor door gebruik te maken van voorbijkomende ijsschotsen om de rivier over te steken, geeft goed de gevolgde strategie weer", aldus Jan Terlouw. In zijn slotwoord hield Terlouw een vurig pleidooi banken te verplichten vooral kredieten te verstrekken aan het mkb.

Dofra

Dofra  is sinds 1959 actief als machinebouwer in de agro- en foodsector. De onderneming is specialist in productie en verkoop van machines voor de verwerking van o.a. paprika's, champignons en uien. Het bedrijf is gevestigd in Horst. Bij Dofra bv zijn momenteel circa 35 personen werkzaam.
Bekijk de foto-reportage van de bijeenkomst Metaalunie Opportunity Award.

 

bron: Koninklijke Metaalunie

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (5)...

Rotero Holland bv

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

DIS Sensors

EUCHNER (Benelux) BV

Bege Aandrijftechniek BV

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
ESEF 2018
20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
TechniShow 2018
23 april 2018 - Hannover - Messegelände
Hannover Messe 2018
23 april 2018 - Hannover, Messegelände
CeMAT

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden