Laatste nieuws:

SALZBURG, 4 mei 2010 15:24

Praktijkgerichte opleiding voor ingenieur van morgen

Technische school HTL Salzburg benut de kennis van Sigmatek, die daarmee actief de opleiding van een nieuwe generatie elektronica-ingenieurs ondersteund. Een onderzoekslaboratorium van de elektronica afdeling HTL Salzburg werd voorzien van besturingssystemen van deze firma.

'
1/1

Sigmatek heeft negen elektronicawerkplaatsen gerealiseerd in het laboratorium van HTL Salzburg met ultramoderne besturingssystemen. De omzetting en visualisatie van automatiseringstaken is bij afstudeer- en eindprojecten van HTL  zeer vaak een centraal punt van complexe functieomschrijvingen. De gesponsorde besturingssystemen worden door de studenten onder begeleiding geconfigureerd. Vervolgens kunnen de sensoren en schakelaars naast werkende modellen willekeurig in werking worden gesteld.

Software

De geïntegreerde all-in-one automatiseringssoftware Lasal voorziet de studenten van een toegankelijke en comfortabele programmeeromgeving voor hun projecten, zoals de besturing van transportbanden, motoren en pneumatische installaties. De bediening van de besturing gebeurt met een 8" touchscreen

Deze donatie maakt de praktijkgerichte opleiding van jonge ingenieurs mogelijk en onderschrijft de nauwe samenwerking tussen Sigmatek en de technische school in Salzburg. De mobiele opleidingssystemen werden officieel overgedragen in het kader van de viering van de 25ste verjaardag van de elektronica-afdeling.

 

bron: Sigma Control

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (7)...

DIS Sensors

Pilz Nederland

Bege Aandrijftechniek BV

EUCHNER (Benelux) BV

Rotero Holland bv

Rollon Lineairtechniek BV

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
ESEF 2018
20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
TechniShow 2018
23 april 2018 - Hannover - Messegelände
Hannover Messe 2018
23 april 2018 - Hannover, Messegelände
CeMAT

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden