Laatste nieuws:

DELFT, 25 april 2010 16:31

87-jarige uitvindster krijgt prijs voor kettingkast

Vanaf 26 april trekt een reizende, interactieve tentoonstelling door ons land onder de naam Patent Parade. Dit is een ontdekkingstocht langs 70 opzienbarende Nederlandse uitvindingen van de afgelopen 100 jaar. Zo is de allereerste CD-speler van Philips te zien, maar ook een nog nooit eerder vertoonde doorsnede van de Senseo. Veel uitvindingen zijn te bekijken en aan te raken, maar natuurlijk ook zelf uit te proberen. Zoals de rollator met stoepoploper en het kogelvrij vest.

'
1/1

Aanleiding voor de Patent Parade is het 100-jarig bestaan van de Rijksoctrooiwet. De interactieve, multimediale tentoonstelling geeft een overzicht van 100 jaar uitvinden en octrooibescherming in Nederland. De tentoonstelling laat op een verrassende manier zien welke oplossingen uitvinders hebben bedacht voor alledaagse problemen en hoe nieuwe producten ooit zijn ontstaan.
Minister Van der Hoeven van Economische Zaken noemt de Patent Parade een leuk initiatief. 'Dit is een aansprekende manier om op begrijpelijke wijze te laten zien waar uitvindingen concreet toe leiden en hoe ons octrooibeleid uitpakt in de praktijk.'

Kettingkast

De start van de Patent Parade vindt plaats tijdens een spectaculaire opening in DOK Delft, in 2009 verkozen tot ‘De beste bibliotheek van Nederland'. Tijdens de opening krijgt de 87-jarige Mevrouw Looijen, uitvindster van de plastic fietskettingkast, een markante prijs uit handen van een bijzondere gast.
Door te laten zien waar Nederland toe in staat is, hoopt deze parade van jong tot oud te inspireren. Gedurende het jaar zullen er allerlei lokale activiteiten plaatsvinden op scholen en met lokale ondernemers en MKB-ers, om zo uitvindingen, patenten en innovatie dichterbij de samenleving brengen.
De parade is een initiatief van DOK Delft en NL Octrooicentrum in samenwerking met Philips, TU Delft en het Beste Idee van Nederland.
De Patent Parade zal heel Nederland bezoeken om zoveel mogelijk mensen te tonen wat 100 jaar octrooibescherming Nederland heeft gebracht. Na Delft doet de Patent Parade negen andere bibliotheken aan: Groningen, Maastricht, Utrecht, Den Haag, Almere, Eindhoven, Arnhem, Rotterdam en Amsterdam.
www.patentparade.nl

bron: Octrooicentrum

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (10)

9 april 2024 - Nürnberg Messe, Neurenberg (D)
embedded world
9 april 2024 - Evenementenhal Gorinchem
Empack
11 april 2024 - ERIKS Kunststoffen, EDE
ERIKS Experience Day
22 april 2024 - Deutsche Messe, Hannover
Hannover Messe
14 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Manufacturing
15 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Engineering
15 mei 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Food Tech Event
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vison, Robotics & Motion

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden