Laatste nieuws:

RIJSWIJK, 18 april 2010 14:36

Open Dag bij NL Octrooicentrum

NL Octrooicentrum viert op woensdag 21 april a.s. het 100-jarig bestaan van de Rijksoctrooiwet met een Open Dag. Het centrum biedt dan geïnteresseerden de kans om een kijkje achter de schermen te nemen en adviseurs met vragen te bestoken.

Het Octrooicentrum in Rijswijk'
Het Octrooicentrum in Rijswijk
1/1

Vanaf 14.30 uur kunnen bezoekers aan de Open Dag  twee octrooiroutes lopen:
- Kennismakingsroute (duur circa 30 minuten)
Voor één middag bent u ondernemer. Met een script en een geoctrooieerd product in de hand volgt u de route die elke uitvinder moet afleggen als hij of zij een goed innovatief idee wil uitwerken. Van het aanvraagformulier tot en met het octrooibewijs; op deze route komt u alles tegen.
- Expertroute (duur circa 30 minuten)
U weet al iets van octrooien en wilt graag uwkennis verdiepen. Op deze route hoort u meer over intellectuele eigendomsrechten, beantwoordt een adviseur uw vragen en zoekt u zelf in de 60 miljoen octrooidocumenten die zijn opgeslagen in de octrooidatabanken. 

Uitvinders-Doe-Plein

Ook met jongere bezoekers is rekening gehouden. Op het Uitvinders-Doe-Plein bouwen en metselen uitvinders in spé eigenhandig torens. De creatievelingen mogen zelf zeepjes maken, boekjes knutselen of metaal bewerken. Ook ontbreken wetenschappelijke proefjes met elektriciteit niet. Voor de allerkleinsten is er een grote poppenkast met voorstellingen van Lampje, de uitvinder. 

Tentoonstelling Patent Parade

Na de ontvangst in de bibliotheek, krijgt de bezoeker een sneak preview van de Patent Parade, dé interactieve reizende tentoonstelling over uitvindingen. De Open Dag wordt afgesloten met een hapje en een drankje in de bibliotheek.
De Open Dag van NL Octrooicentrum vindt plaats op woensdagmiddag 21 april van 14.30 - 17.30 uur in het gebouw aan de Patentlaan 2 te Rijswijk. Toegang is gratis.
De sneak preview van de Patent Parade, de bibliotheek en het Uitvinders-Doe-Plein zijn geopend van 14.30 - 17.30 uur. De rondleidingen worden meermaals gelopen. Klik hier om aan te melden
Let op: bij binnenkomst wordt gevraagd naar een geldig legitimatiebewijs.

bron: Octrooicentrum

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (10)

14 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Manufacturing
15 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Engineering
15 mei 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Food Tech Event
28 mei 2024 - 's-Hertogenbosch
Power Electronics & Energy Storage
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
10 juni 2024 - Franfurt Am Main (D)
ACHEMA
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden