Laatste nieuws:

ROTTERDAM, 7 maart 2010 17:38

Stageteam Expo gepresenteerd in Ahoy

Vorige week zijn tijdens het beroepenevenement Skills Masters in Ahoy Rotterdam de 152 mbo- en hbo-studenten gepresenteerd die het komende halfjaar stagelopen op de World Expo in Shanghai.

Ali B sponsort stagiairs in China'
Ali B sponsort stagiairs in China
1/1

Op initiatief van de ministeries van Economische Zaken en Onderwijs, Cultuur en Wetenschap zetten deze studenten zich in op het Nederlandse paviljoen (Happy Street). Tijdens de presentatie werd bekend gemaakt dat Ali B zich als kledingsponsor verbonden heeft aan het project. Hij gaf aan tijdens de Expo2010 voor de studenten op te treden.

Visitekaartje 

De studenten lopen tijdens de World Expo in 19 verschillende functies stage: van chefkok en vip gastheer tot camerajournalist en host. Samen met het team professionals vormen de studenten het visitekaartje voor zo'n 7 miljoen te verwachten bezoekers op het Nederlandse paviljoen. Na een intensieve selectieprocedure zijn de studenten met een Chinese taal en cultuurtraining en teambuilding voorbereid op hun stageperiode in Shanghai. De eerste groep Nederlandse studenten vertrekt op 10 april naar China.

Creatief, innovatief en ondernemend

Minister van Economische Zaken Van der Hoeven is opgetogen over de inzet van de studenten op de Expo 2010 in China. "Zij doen hiermee belangrijke ervaring op met een land dat in de toekomst economisch steeds belangrijker wordt. Daarnaast vormen zij voor Nederland een prachtig visitekaartje. Ze laten zien dat Nederlandse studenten creatief, innovatief en ondernemend zijn. Dat is ook belangrijk voor onze toekomstige economische relaties met China."

Het ministerie van Economische Zaken organiseert in samenwerking met bedrijven en andere overheden de Nederlandse bijdrage aan de Wereldexpo 2010.

bron: Ministerie van Economische Zaken

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (11)

23 april 2024 - Stuttgart (D)
Control
14 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Manufacturing
15 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Engineering
15 mei 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Food Tech Event
28 mei 2024 - 's-Hertogenbosch
Power Electronics & Energy Storage
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
10 juni 2024 - Franfurt Am Main (D)
ACHEMA
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden