Laatste nieuws:

ROTTERDAM, 7 maart 2010 17:14

Zuyderzee College Emmeloord pakt goud in finale Junior VakkanjerWedstrijden

Het Zuyderzee College uit Emmeloord is de winnaar van de Junior VakkanjerWedstrijden 2010. Na drie dagen strijd in Ahoy bleef de Flevolandse school Jacobus Fruytier SG (Apeldoorn) en CSG Reggesteyn (Nijverdal) net voor. De Junior Vakkanjers bouwden in Rotterdam een voertuig met vliegwielaandrijving.

Teamcaptain Manon Hutten van het winnende Zuyderzee College in actie tijdens de finale van de Junior VakkanjerWedstrijden 2010. (foto:  Bureau TOP/DigiDaan)
'
Teamcaptain Manon Hutten van het winnende Zuyderzee College in actie tijdens de finale van de Junior VakkanjerWedstrijden 2010. (foto: Bureau TOP/DigiDaan)
1/1

Het beroepenevenement Skills Masters was afgelopen week het toneel van de finale van deze techniekwedstrijden voor derde- en vierdejaars vmbo-leerlingen. In totaal streden 26 teams van vmbo-scholieren uit heel Nederland om goud in de eindstrijd, onder het toeziend oog van 11.000 bezoekers van Skills Masters. De finale was het sluitstuk van de schoolcompetitie waaraan 101 teams deelnamen.

Helemaal te gek

Van die 101 teams bleek het Zuyderzee College uiteindelijk de sterkste. Teamcaptain Manon Hutten mocht de gouden medaille in ontvangst nemen bij de prijsuitreiking: "Hier had ik alleen op durven hopen. Het hele team is vreselijk blij. We zijn er met zijn allen voor gegaan en zijn onderweg naar de finale uitgegroeid tot een echt team. Alle leraren en leerlingen van het Zuyderzee College leefden met ons mee. Dan is het helemaal te gek als je goud pakt in de finale. Het is de beloning voor al die uren die we in de wedstrijdopdracht hebben gestoken. Ons voertuig krijgt een mooi plekje in het technieklokaal op school."

Gyrobike 

Sinds afgelopen december werkten de teams, onder begeleiding van hun techniekdocent, op school aan hun wedstrijdopdracht: een ‘gyrobike' aangedreven door kinetische energie. In de vijfkoppige teams zijn disciplines als elektrotechniek, metaaltechniek, metalektro, lassen en CAD-tekenen vertegenwoordigd. Na de schoolcompetitie mochten alleen de beste 26 teams hun school vertegenwoordigen in de eindstrijd in Ahoy tijdens Skills Masters. Daar ‘pimpten' de teams hun wedstrijdopdrachten onder de ogen van het publiek. 

Samenwerken 

Het belangrijkste doel van de Junior VakkanjerWedstrijden is deelnemers positief te bevestigen in hun keuze voor techniek. Elke derde- en vierdejaars vmbo-leerling met aanleg voor techniek kan meedoen. Het niveau van de wedstrijdopdrachten is eind leerjaar drie. Leerlingen leren tijdens de Junior VakkanjerWedstrijden beter samenwerken. Bovendien maakt scoren dankzij teamspirit de Junior Vakkanjerwedstrijden nog leuker voor de deelnemers en aantrekkelijker voor het publiek. In september start de inschrijving voor de wedstrijden van 2011.
De uitslag van de Junior VakkanjerWedstrijden 2010, Ahoy Rotterdam:
1. Zuyderzee College, Emmeloord (Mark Bruins, Nico Ennik, Mark Helmons, Manon Hutten, Tiem Tiems)
2. Jacobus Fruytier SG, Apeldoorn (Reynier Braal, Dirk-Jan Keus, Geert van de Kolk, Adrie van Moort, Arno Verhoek)
3. CSG Reggesteyn, Nijverdal (Jeffrey Hulleman, Wilfried Loman, Emile Mensink, Erwin Olijdam, Daan Tijhof)
Kijk voor meer informatie op www.jrvakkanjerwedstrijden.nl.

bron: Bureau Top

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (5)...

DIS Sensors

EUCHNER (Benelux) BV

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

Rotero Holland bv

Bege Aandrijftechniek BV

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
ESEF 2018
20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
TechniShow 2018
23 april 2018 - Hannover - Messegelände
Hannover Messe 2018
23 april 2018 - Hannover, Messegelände
CeMAT

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden