Laatste nieuws:

LEUSDEN, 3 maart 2010 22:06

Teruggang technologiemarkt beperkt dankzij medische sector

De omzet in de verschillende technologiebranches in Nederland is in 2009 met ruim acht procent gedaald. De sterke teruggang in de branches industriële elektronica en industriële automatisering is voor een aanzienlijk deel gecompenseerd door groei in de branche medische technologie. De branche laboratoriumtechnologie kwam op vrijwel hetzelfde niveau uit als in 2008. In het eerste halfjaar van 2010 verwachten de gezamenlijke branches een licht groeiherstel van drie procent.

Kees Groeneveld (FHI): "Door het diepste dal heen"'
Kees Groeneveld (FHI): "Door het diepste dal heen"
1/1

FHI, de overkoepelende federatie van technologiebranches, maakt deze trendcijfers bekend op basis van het halfjaaronderzoek van deze organisatie onder de ruim achthonderd aangesloten bedrijven.

"De branches industriële elektronica en industriële automatisering zijn nu door het diepste dal heen en beginnen weer een beetje op te krabbelen", analyseerde FHI-directeur Kees Groeneveld. "De medische technologie vertoont bijna altijd een anticyclische trend. De omzetgroei in deze branche bedroeg over 2009 nog 6,6 procent. In de tweede helft van vorig jaar betekende dat wel een afvlakking van de groei. Structureel gezien is het opvallend dat de branche medische technologie qua omzet een aantal jaren geleden nog de kleinste van de vier technologiebranches was en nu met een totaalomzet van 1,65 miljard de één na grootste branche is geworden, na industriële automatisering."

 Niveau 2006

De totale gezamenlijke omzet van de vier technologiebranches binnen FHI kwam over 2009 uit op ruim zes miljard euro. Daarmee is de totale omvang van deze branches samen weer op het niveau van drie jaar eerder, 2006. "Met onze grote tweejaarlijkse technologiebeurs HET Instrument in het vooruitzicht, eind september, is er goede hoop dat het herstel zich doorzet, zij het dat we geen grote groeicijfers verwachten", meldde Groeneveld. 

bron: FHI

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (10)

14 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Manufacturing
15 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Engineering
15 mei 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Food Tech Event
28 mei 2024 - 's-Hertogenbosch
Power Electronics & Energy Storage
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
10 juni 2024 - Franfurt Am Main (D)
ACHEMA
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden