Laatste nieuws:

LEUSDEN, 3 maart 2010 22:06

Teruggang technologiemarkt beperkt dankzij medische sector

De omzet in de verschillende technologiebranches in Nederland is in 2009 met ruim acht procent gedaald. De sterke teruggang in de branches industriële elektronica en industriële automatisering is voor een aanzienlijk deel gecompenseerd door groei in de branche medische technologie. De branche laboratoriumtechnologie kwam op vrijwel hetzelfde niveau uit als in 2008. In het eerste halfjaar van 2010 verwachten de gezamenlijke branches een licht groeiherstel van drie procent.

Kees Groeneveld (FHI): "Door het diepste dal heen"'
Kees Groeneveld (FHI): "Door het diepste dal heen"
1/1

FHI, de overkoepelende federatie van technologiebranches, maakt deze trendcijfers bekend op basis van het halfjaaronderzoek van deze organisatie onder de ruim achthonderd aangesloten bedrijven.

"De branches industriële elektronica en industriële automatisering zijn nu door het diepste dal heen en beginnen weer een beetje op te krabbelen", analyseerde FHI-directeur Kees Groeneveld. "De medische technologie vertoont bijna altijd een anticyclische trend. De omzetgroei in deze branche bedroeg over 2009 nog 6,6 procent. In de tweede helft van vorig jaar betekende dat wel een afvlakking van de groei. Structureel gezien is het opvallend dat de branche medische technologie qua omzet een aantal jaren geleden nog de kleinste van de vier technologiebranches was en nu met een totaalomzet van 1,65 miljard de één na grootste branche is geworden, na industriële automatisering."

 Niveau 2006

De totale gezamenlijke omzet van de vier technologiebranches binnen FHI kwam over 2009 uit op ruim zes miljard euro. Daarmee is de totale omvang van deze branches samen weer op het niveau van drie jaar eerder, 2006. "Met onze grote tweejaarlijkse technologiebeurs HET Instrument in het vooruitzicht, eind september, is er goede hoop dat het herstel zich doorzet, zij het dat we geen grote groeicijfers verwachten", meldde Groeneveld. 

bron: FHI

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (5)...

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

Bege Aandrijftechniek BV

EUCHNER (Benelux) BV

Rotero Holland bv

DIS Sensors

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
ESEF 2018
20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
TechniShow 2018
23 april 2018 - Hannover - Messegelände
Hannover Messe 2018
23 april 2018 - Hannover, Messegelände
CeMAT

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden