Laatste nieuws:

, 21 februari 2010 17:07

Shell kiest Yokogawa als main automation contractor

Yokogawa is door Shell geselecteerd als main automation contractor (MAC) voor geïntegreerde productiebesturings- en veiligheidssystemen. Hiertoe hebben beide bedrijven een Global Framework Agreement (GFA) ondertekend.

'
1/1
Sinds 2009 zet Shell in op vermindering van het aantal leveranciers van apparatuur en systemen voor haar plants. Hiertoe is het aantal contractors op het gebied van besturingssystemen beoordeeld en teruggebracht. Mede op grond van de goede ervaringen, de hoogwaardige technologieën en het goede veiligheids-, gezondheids- en milieubeleid werd Yokogawa als een van de main suppliers gekozen. Het contract omvat al het onderhoud aan systemen en de levering van nieuwe systemen voor zowel bestaande als nieuwe projecten. De overeenkomst biedt beide bedrijven voordelen door verbetering van de efficiency van de activiteiten die door de leverancier en afnemer worden ontplooid. De stap maakt deel uit van Shell's initiatief om op verschillende terreinen topresultaten te leveren als onderdeel van het ‘More Upstream, Profitable Downstream'- beleid.

Nieuwe aanpak

Nick Curley, Upstream Automation Portfolio Manager van Shell verklaart: "De GFA markeert een totaal nieuwe aanpak binnen Shell: dit is een lange termijn, concurrerende, op samenwerking en prestatie gebaseerde samenwerking, die voor beide partijen toegevoegde waarde biedt."

Met de overeenkomst versterkt Yokogawa haar samenwerking met de Shell Group terwijl de activiteiten voor de groep worden uitgebreid. Gestimuleerd door de overeenkomst wil Yokogawa wereldwijd haar besturingsdivisie verder laten groeien.

bron: Yokogawa Europa

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (10)

9 april 2024 - Nürnberg Messe, Neurenberg (D)
embedded world
9 april 2024 - Evenementenhal Gorinchem
Empack
11 april 2024 - ERIKS Kunststoffen, EDE
ERIKS Experience Day
22 april 2024 - Deutsche Messe, Hannover
Hannover Messe
14 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Manufacturing
15 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Engineering
15 mei 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Food Tech Event
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vison, Robotics & Motion

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden