Laatste nieuws:

ZEVENAAR, 16 februari 2010 22:03

Subsidie voor UPS-systeem

Investeren in een energiezuinig UPS-systeem levert nu een extra financieel voordeel op, signaleert leverancier Rittal. Niet alleen de energiekosten dalen, kopers betalen voortaan ook minder inkomsten- en vennootschapsbelasting op de aanschafprijs van een UPS.

UPS van Rittal'
UPS van Rittal
1/1

Sinds 1 januari 2010 kan men een beroep doen op de energie-investeringsaftrek (EIA), een fiscale regeling van de ministeries van Financiën en Economische Zaken die wordt uitgevoerd door de Belastingdienst en het Agentschap NL (voorheen SenterNovem).

Energieprestatie-eisen

Alleen UPS-systemen die aan vastomlijnde energieprestatie-eisen voldoen (richtlijn 220912) komen in aanmerking voor energie-investeringsaftrek. Rittal maakt melding van de regeling omdat  UPS-systemen uit de 3-fase PMC -productreeks van deze leverancier zeer energie-efficiënt zijn (95% efficiënt al vanaf 25% last)  waardoor zij voldoen aan de wettelijke eisen voor deze energie-investeringsaftrek. De complete productreeks van Rittal 3 fase UPS systemen (10 kW tot 800 kW) valt dus onder de nieuwe subsidieregeling. 

Het financiële voordeel is aanzienlijk: via de energie-investeringsaftrek kan men 44% van de investeringskosten voor het nieuwe UPS-systeem (inclusief de kosten voor de batterijen) aftrekken van de fiscale winst van de onderneming. Het directe financiële voordeel is afhankelijk van het belastingpercentage en bedraagt circa 11% van de goedgekeurde investeringskosten.

Aanvragen

Om gebruik te aken van de energie-investeringsaftrek dient de koper een EIA aanvraagformulier in te vullen en binnen drie maanden na opdracht van het UPS systeem op te sturen naar het Bureau Investeringsregelingen en Willekeurige Afschrijving (IRWA) te Breda. Dit formulier (en een ingevuld voorbeeldformulier) is hier te downloaden

bron: Rittal

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (5)...

EUCHNER (Benelux) BV

Rotero Holland bv

Bege Aandrijftechniek BV

DIS Sensors

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
ESEF 2018
20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
TechniShow 2018
23 april 2018 - Hannover - Messegelände
Hannover Messe 2018
23 april 2018 - Hannover, Messegelände
CeMAT

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden