Laatste nieuws:

DORDRECHT, 14 februari 2010 15:40

Zesduizend leerwerkplekken in metaalsector

Bij Atlas Copco in Dordrecht hebben gemeenten, het UWV Werkbedrijf, vakbonden en werkgevers in de metaalsector, samen met staatsecretaris Jetta Klijnsma, het startschot gegeven voor samenwerking om de jeugdwerkeloosheid te bestrijden. Door ondertekening van een convenant hebben partijen zich bereid verklaart om landelijk 6000 leerwerkplekken (lees: BBL-stageplekken) te creëren voor jongeren in de metaalsector. Bovendien hebben vakbonden en werkgevers laten weten nog eens 77 miljoen euro extra te investeren in de arbeidsmarkt en opleidingen voor deze branche.

De ondertekening van het convenant.'
De ondertekening van het convenant.
1/1

Jeannette Verzijl, HRM-manager/Communicatie manager bij Atlas Copco: "Veel werkgevers in de branche hebben momenteel door de economisch tegenvallende resultaten vaak geen geld om te investeren in de opleiding van jonge mensen. En dat terwijl dat wel hard nodig is om de toekomst zeker te stellen. Door dit initiatief van de sociale partners krijgen bedrijven de mogelijkheid om bijna kostenneutraal toch werkleerplekken te creëren en dus vakmensen klaar te stomen voor de toekomst".

De 6000 werkplekken worden verdeeld over 30 regio's. De helft van deze werkplekken komt in de metaal en techniek en Metalelektro. Daarnaast komen er 2600 zogenoemde arbeidsfitstages: plekken waar werkeloze gekwalificeerde jongeren stage kunnen lopen om de noodzakelijke vaardigheden te onderhouden. Voor kwetsbare jongeren, die speciale aandacht nodig hebben, worden in totaal nog eens 400 aparte leerwerkplekken gecreëerd.

Atlas Copco heeft als erkend leerbedrijf momenteel 2 BOL-leerplekken. Omdat het bedrijf in  september 2010 start met de opleiding voor dieselmonteurs voor mobiele compressoren en generatoren, komen er dan nog eens twee BBL-leerplekken bij.

bron: Atlas Copco

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (5)...

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

DIS Sensors

Bege Aandrijftechniek BV

EUCHNER (Benelux) BV

Rotero Holland bv

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
ESEF 2018
20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
TechniShow 2018
23 april 2018 - Hannover - Messegelände
Hannover Messe 2018
23 april 2018 - Hannover, Messegelände
CeMAT

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden