Laatste nieuws:

BRUSSEL, 10 februari 2010 13:04

EU-ministers praten over elektrische auto

Minister Maria van der Hoeven (Economische zaken) sprak in San Sebastian (Spanje) voor het eerst met haar EU-collega's over de komst van de elektrische auto. Want om ervoor te zorgen dat mensen onderweg ook over de grens onbelemmerd stroom kunnen tappen, zijn afspraken nodig over bijvoorbeeld standaardstekkers en -laadpalen.

Het kabinet streeft ernaar om in 2020 ongeveer 200 000 elektrische auto's op de weg te hebben. De elektrische auto is goedkoop in gebruik, stoot veel minder van het vervuilende broeikasgas CO2 uit dan een auto die op benzine of diesel rijdt en de batterij kan worden opgeladen met duurzaam opgewekte stroom.

Afspraken in EU-verband 

Van der Hoeven denkt dat elektrisch rijden Nederland en Europa veel kansen biedt. Aan de vooravond van een omschakeling naar deze vorm van duurzame mobiliteit is het daarom niet alleen verstandig, maar ook noodzakelijk om in EU-verband afspraken te maken, vindt de bewindsvrouw.

Nederland proeftuin 

Nederland zou wat betreft het kabinet best internationale proeftuin kunnen worden voor de opmars van de elektrische auto, onder meer omdat de meeste automobilisten per dag niet meer dan 100 kilometer afleggen. De elektrische auto kan nu nog niet worden gebruikt op echt grote afstanden, maar met nieuwe technieken kan dat snel veranderen. Dat moet ook, vindt Van der Hoeven. Zonder die doorbraak blijft de elektrische auto volgens haar niet meer dan een boodschappenwagentje of tweede auto. De minister verwacht overigens dat met betere batterijen binnen afzienbare tijd 500 kilometer kan worden afgelegd voordat er moet worden gestopt om stroom te laden.

bron: Europa-nu

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (10)

9 april 2024 - Nürnberg Messe, Neurenberg (D)
embedded world
9 april 2024 - Evenementenhal Gorinchem
Empack
11 april 2024 - ERIKS Kunststoffen, EDE
ERIKS Experience Day
22 april 2024 - Deutsche Messe, Hannover
Hannover Messe
14 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Manufacturing
15 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Engineering
15 mei 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Food Tech Event
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vison, Robotics & Motion

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden