Laatste nieuws:

DEVENTER, 10 februari 2010 13:13

Safety Event in teken van nieuwe Machinerichtlijn

In de jarenlange traditie van de Constructeursdagen organiseert de uitgeefgroep Engineering van uitgeverij MYbusinessmedia op 27 april a.s. het Engineering Event: Safety. Het is een interactief evenement dat geheel in het teken staat van de gevolgen van de nieuwe Machinerichtlijn 2006/42/EG. Safety is speciaal bedoeld voor ontwerpers, constructeurs en engineers in de maakindustrie/machinebouw.

Safety-doctors geven antwoord op individuele vragen over de Machinerichtlijn'
Safety-doctors geven antwoord op individuele vragen over de Machinerichtlijn
1/1

Over de gevolgen van de nieuwe Machinerichtlijn bestaan nog vele onduidelijkheden die even zoveel vragen oproepen bij engineers en constructeurs/ontwerpers. Het gaat om zaken als de grenzen van de verantwoordelijkheid van ontwerpers; de aansprakelijkheid van de deelmachineleverancier; risicobeoordeling; de nieuwe eisen ten aanzien van gebruiksaanwijzingen en technische documentatie; inkoopspecificaties; de handhaving van de Machinerichtlijn; PL en SIL.

Presentaties 

Voor de beantwoording van deze vragen, die van tevoren kunnen worden ingediend, is een aantal specialisten op het gebied van de machineveiligheid uitgenodigd, die tijdens het Safety Event to-the-point presentaties over deze thema's zullen geven. Aan het woord komen onder meer Paul Hoogerkamp (Mecid), Nick de With (Fusacon), Dick Korver (Arbeidsinspectie), Lindsay Hopmans (FME), Harry Krosse (D&F) en Peter de Klerk (EMO).

Safety-doctor

Deze specialisten zullen tijdens het event behalve als spreker ook de rol van ‘safety-doctor' vervullen. Zij zijn, samen met enkele andere safety-doctors met elk hun eigen specialisme, de hele dag aanspreekbaar voor de Safety Event bezoekers voor vragen en problemen op het gebied van de machineveiligheid. Dat gebeurt vooral tijdens expertsessies op de Safety-markt, die parallel aan de lezingen wordt gehouden en waarop zo'n vijftien bedrijven hun producten en diensten op het gebied van de machineveiligheid zullen presenteren en demonstreren.

De middag is gereserveerd voor drie interactieve Q&A-learnshops van anderhalf tot twee uur, waarin de verdieping wordt gezocht. Aan de hand van concrete voorbeelden, praktijkcases en vragen van deelnemers, wordt  inzichtelijk gemaakt waar de valkuilen liggen in het onherbergzame gebied van de nieuwe Machinerichtlijn, de risicobeoordeling en PL en SIL. Aan het slot van de dag is er een afsluitend forum gepland waar de safety-doctors de overgebleven vragen zullen beantwoorden.

Het Engineering Event: Safety wordt georganiseerd door de uitgeefgroep Engineering van MYbusinessmedia, die eveneens verantwoordelijk is voor vaktijdschriften als Constructeur, a&b, Elektro-Data en Elektronica, en de websites aandrijvenenbesturen.nl en engineersonline.nl

Informatie over het Safety Event: http://www.engineersonline.nl/safetyevent  

bron: MYbusinessmedia

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (5)...

Bege Aandrijftechniek BV

EUCHNER (Benelux) BV

Rotero Holland bv

DIS Sensors

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (7)

11 september 2018 -
Actuele trends in machineveiligheid met Elektriek-Pnuematiek_Hydrauliek
18 september 2018 - Hardenberg
TIV
24 september 2018 -
Week van de middelgrote en kleine industrie
2 oktober 2018 - Utrecht, Jaarbeurs
World of Technology & Science 2018
9 oktober 2018 -
Industrial Heat & Power
13 november 2018 - München
Electronica 2018
28 november 2018 - De Reehorst in Ede
ATEX Event: mechanische apparatuur als potentiële ontstekingsbron

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden