Laatste nieuws:

, 7 februari 2010 23:13

Koning & Hartman en Schneider Electric gaan samen Scada-markt bewerken

Koning & Hartman en Schneider Electric hebben de krachten gebundeld op het gebied van de verkoop van Scada-producten van Citect. Sinds 1 februari 2010 bewerken ze samen de Nederlandse markt. Hiermee komt een einde aan een wat onduidelijke situatie rond de Scada-producten van het Australische Citect.

Op het kantoor van Schneider Electric in Haarlem vond de ondertekening plaats van de samenwerking tussen Koning & Hartman en Schneider Electric op het gebied van de verkoop van SCADA-producten van Citect. Van links naar rechts: Peter Uelen, algemeen directeur Schneider Electric; Nico Peet, directeur Koning & Hartman en Jan-Willem Nijman, commercieel manager ‘industry, infra & services’ bij Schneider Electric.'
Op het kantoor van Schneider Electric in Haarlem vond de ondertekening plaats van de samenwerking tussen Koning & Hartman en Schneider Electric op het gebied van de verkoop van SCADA-producten van Citect. Van links naar rechts: Peter Uelen, algemeen directeur Schneider Electric; Nico Peet, directeur Koning & Hartman en Jan-Willem Nijman, commercieel manager ‘industry, infra & services’ bij Schneider Electric.
1/1

Voor de Nederlandse markt worden alle Citect Scada-oplossingen al 15 jaar lang via Koning & Hartman op de Nederlandse markt verkocht en ondersteund. Ook na de overname in 2006 van Citect door Schneider Electric is dat gewoon doorgegaan. In die tijd heeft Schneider Electric Vijeo-Citect geïntroduceerd dat alleen via Schneider Electric op de Nederlandse markt verkrijgbaar was.

Vanaf februari 2010 is het verhaal een stuk transparanter. Schneider Electric gaat zich vooral richten op de integratie van met name Vijeo-Citect met haar eigen geïntegreerde automatiseringsoplossingen. Koning & Hartman richt zich met name op Scada- en MES-toepassingen die boven andere, niet-Schneider Electric, automatiseringssystemen kunnen worden geïmplementeerd.

Belangrijk daarbij is dat beide bedrijven per project beoordelen wie de meest geschikte partner is. Nico Peet, directeur van Koning & Hartman legt uit: "Bij grote automatiseringsprojecten is Schneider Electric als totaaloplosser de aangewezen partner om het project aan te gaan, en dus ook het Scada-stuk mee te nemen. Bij deeloplossingen, bijvoorbeeld koppeling met onze Mitsubishi PLC's of wat voor ander merk PLC dan ook, komt onze expertise veel beter tot zijn recht." Peter Uelen, algemeen directeur van Schneider Electric vult aan: "Door de overeenkomst die we nu zijn aangegaan, kunnen we samen meer uit de markt halen. Actief doorverwijzen en het attenderen van de partner op voor hem kansrijke projecten geeft ons meer slagkracht en zal de verkoop van de Citect Scada-producten in Nederland geen windeieren leggen."

Dat beaamt Mark Bakker, sales director Europe van Citect, ook. "Koning & Hartman heeft de afgelopen twee jaar de hoogste Citect omzet gerealiseerd van alle distributeurs wereldwijd. Door deze overeenkomst durf ik nu al te stellen dat we volgend jaar voor de derde keer op rij de ‘Citect Highest Sales Award' aan ze kunnen uitreiken."

 

www.koningenhartman.com

www.schneider-electric.nl

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (9)

16 april 2024 - Veldhoven
Manufacturing Technology Conference
16 april 2024 - Veldhoven
CLEAN EVENT
22 april 2024 - Deutsche Messe, Hannover
Hannover Messe
14 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Manufacturing
15 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Engineering
15 mei 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Food Tech Event
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden