Laatste nieuws:

UTRECHT, 15 januari 2010 14:21

Jury maakt nominaties voor ‘Made in Holland Award’ bekend

De Nederlandse industrie is in staat internationaal te imponeren met hypermoderne, hoogwaardige 'Hollandse Glorie' oplossingen. Tot die slotsom komt de jury van de Made in Holland Award, die dinsdag 9 maart op de eerste dag van de ESEF en Techni-Show wordt uitgereikt.

De Focus Spec'
De Focus Spec
1/1
Uit de inzendingen die in aanmerking komen voor de Techni-Show Innovatie Awards 2010 en de ESEF Awards 2010, heeft de jury vier inzendingen genomineerd voor de Made in Holland Award. Deze prijs heeft het doel heeft de prestaties van Nederland als industrieland meer bekendheid te geven, de inzendingen zijn beoordeeld op promotiewaarde voor de Nederlandse maakindustrie, het vernieuwende gehalte en de potentiële marktwaarde.

De Jury bestaande uit juryvoorzitter Ewald Lohman, Arthur Elger (hoogleraar industrieel ontwerpen bij de Universiteit Twente en juryvoorzitter van de ESEF Awards) en Reinold Tomberg (hoofdredacteur Metaal Magazine.) Vinden dat de Nederlandse industrie heel goed is staat is de internationale marktwaarde te stoelen op vernuftige, solide producten zonder een duimbreed toe te geven aan harde economische eisen in efficiëntie en kostprijs

De jury heeft de volgende inzendingen genomineerd:

Cellro: Basis-robotmodule Compact 1250
Cellro maakt als OEM'er met een duidelijke eigen visie de automatiseringsbeweging zichtbaar die in de hele samenleving een rol speelt. De modulaire opbouw in combinatie met hoge flexibiliteit opent nieuwe wegen in toepasbaarheid en dus ook investeringsbenadering.

Dynobend: Pijpeindbewerkingsmachine DP15T-16-2
Vernuftige Nederlandse machinebouw als resultante van tweetraps onconventioneel denken. Eerder gaf Dynobend letterlijk nieuwe dimensies aan pijpenbuigen, nu maakt men het af door middels koude vervorming van de buiseinden tussenbewerkingen als lassen of solderen te vermijden.

Refitech Composites: Carbon Pick and Place arm in high-speed lijn
Het grote publiek zal het niet direct zien, maar zich wel net als de vakman verbazen over de snelheid en precisie van Refitechs lichtgewicht Carbon Pick and Place arm. Een fraai staaltje materiaalsubstitutie door in carbon verder te gaan waar conventionele materialen hun grens hadden bereikt. De gebruiker zocht grensverleggende precisie en high speed en kreeg er zuinig energiegebruik bij.

SMS Stamp Tool & Mould Technologies/Art: Lenzenmachine voor FocusSpec
SMS is er in geslaagd om moderne technologie te verbinden aan een nieuwe toepassing: lenzen voor de bril met variabele focus die miljoenen mensen in de derde wereld scherp zicht biedt. Wereldwijd is een halve eeuw gezocht naar de oplossing, SMS kan dure productietechnologie innovatief inzetten waardoor de productiekosten van de bril maximaal € 1 bedragen.

Prijsuitreiking

De winnaar van de Made in Holland Award 2010 wordt bekend gemaakt op 9 maart aan het einde van de eerste beursdag van ESEF 2010 en Techni-Show 2010, die beide van 9 tot en met 12 maart in de Jaarbeurs Utrecht plaatsvinden. Dan worden ook de winnaars van de andere twee awards bekend gemaakt.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (5)...

EUCHNER (Benelux) BV

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

Bege Aandrijftechniek BV

Rotero Holland bv

DIS Sensors

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
ESEF 2018
20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
TechniShow 2018
23 april 2018 - Hannover - Messegelände
Hannover Messe 2018
23 april 2018 - Hannover, Messegelände
CeMAT

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden