Laatste nieuws:

DEVENTER, 11 januari 2010 14:52

Minister Van der Hoeven opent Virage Logic Research & Development centrum in Eindhoven

Virage Logic opende op 11 januari de deuren van haar nieuwe Research & Development centrum in Eindhoven. De opening werd officieel verricht door Minister Maria van der Hoeven van Economische Zaken en de CEO van Virage Logic, dr. Alex Shubat. Tijdens de opening kondigde Virage Logic ook de benoeming aan van Joshua Rom als vestigingsmanager van het R&D-centrum en algemeen directeur van de nieuwe business unit Analog Solutions.

'
1/1

Het nieuwe centrum is een direct resultaat van de recente overname door Virage Logic van de intellectuele eigendomsrechten (IP) van CMOS alsook een aantal engineers en apparatuur van NXP Semiconductors. In het Nederlandse Virage Logic R&D-centrum worden vanaf vandaag nieuwe producten ontwikkeld gebaseerd op de onlangs verworven, geavanceerde CMOS I/Os, analoge mixed-signal en System-on-Chip (SoC) infrastructuur IP. De eerste nieuwe producten zullen later dit jaar op de markt komen. Virage Logic zal vanuit het nieuwe centrum ook ondersteuning bieden voor NXP.

"Virage Logic werd ruim tien jaar geleden opgericht vanuit de overtuiging dat een onafhankelijke IP-organisatie de wereldwijde halfgeleiderindustrie zou kunnen voorzien van de technisch hoogstaande bouwstenen die deze industrie nodig heeft om de zeer gedifferentieerde eindproducten goedkoper te kunnen vervaardigen en sneller op de markt te kunnen brengen", zei  dr. Alex Shubat, president, CEO en medeoprichter van Virage Logic. "Vandaag de dag leveren we onze producten aan meer dan 400 klanten wereldwijd. Met de opening van het R&D-centrum in Eindhoven verwachten we onze productlijn verder te kunnen verbreden."

Minister van der Hoeven

De Minister gaf tijdens haar speech aan zeer verheugd te zijn over de opening van het nieuwe R&D-centrum en bedankte ook de N.V. Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM) en de Netherlands Foreign Investment Agency (NFIA), die belangrijk hebben bijgedragen aan de komst van Virage Logic naar Nederland. "We zien dat steeds meer vooraanstaande bedrijven en kennisinstellingen de weg weten te vinden naar Nederland  en in het bijzonder naar Brainport Eindhoven. We verwelkomen Virage Logic en we zullen vestigingen van wereldklasse niveau blijven stimuleren in deze regio, die steeds meer als Europese koploper op technologiegebied wordt gezien. De regio Eindhoven wordt soms al de Silicon Valley van Nederland genoemd. Laten we alles doen wat in ons vermogen ligt om deze reputatie waar te blijven maken," aldus Minister Van der Hoeven.

Joshua Rom

Joshua Rom wordt in zijn functie als vestigingsmanager en Algemeen Directeur verantwoordelijk voor alle operationele componenten, het uitbouwen van het succes van het nieuwe R&D-centrum en het onderhouden van de succesvolle samenwerking met NXP Semiconductors. Rom heeft jarenlange ervaring binnen de halfgeleiderindustrie en was in de afgelopen dertig jaar ondermeer de eerste Vice-President van Ikanos Communications, waar hij medeverantwoordelijk was voor de groei van de onderneming naar een marktwaarde van $150 miljoen.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (5)...

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

EUCHNER (Benelux) BV

Bege Aandrijftechniek BV

Rotero Holland bv

DIS Sensors

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
ESEF 2018
20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
TechniShow 2018
23 april 2018 - Hannover - Messegelände
Hannover Messe 2018
23 april 2018 - Hannover, Messegelände
CeMAT

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden