Laatste nieuws:

ZOETERMEER, 6 januari 2010 23:06

Nederlandse ondernemers verdienen geld aan EK Voetbal 2012

Nederlandse ondernemers verdienen geld aan het Europees Kampioenschap Voetbal dat in 2012 in Polen en Oekraïne wordt gehouden. In 2009 hebben Nederlandse bedrijven voor ruim 100 miljoen euro aan orders binnengehaald op het gebied van infrastructuur, bouw en beveiliging.

'
1/1

Tebodin had hier een belangrijk aandeel in en won in december de Task Force EURO 2012 Topscorer Award 2009. Vanderlande heeft contracten afgesloten ter waarde van 14 miljoen euro voor bagageafhandelingssystemen voor de luchthavens van Kiev en Kharkov. Imtech heeft als technologiepartner orders gekregen voor voetbalstadions ter waarde van ruim 67 miljoen euro. Bijna de helft daarvan is voor het nationale stadion van Warschau dat in oktober werd bezocht door minister Eurlings, Imtech en de Task Force EURO 2012. Verder haalden diverse MKB-bedrijven in 2009 orders binnen en zullen juist die bedrijven in 2010 nadrukkelijker in beeld komen. Dit omdat de vraag naar hardware en technologie nog steeds groeit.

Hoogwaadige technologie 

"Taskforce EURO 2012 kijkt terug op een succesvol jaar. De economische missies voor bedrijven uit de sectoren infrastructuur en bouw hebben hun vruchten afgeworpen. Dat Nederlandse bedrijven goed samenwerken en in korte tijd duurzame en hoogwaardige technologie en diensten kunnen leveren heeft geleid tot dit succes", aldus Bas van Vroonhoven van FME, de voortrekker van de Taskforce EURO 2012, die opdrachten voor Nederland moet binnenslepen in Polen en Oekraïne.

 

De Task Force EURO 2012 is een initiatief van de Vereniging FME-CWM en EUNITE en wordt ondersteund door het 2g@there programma van de EVD, agentschap van het ministerie van Economische Zaken.

bron: FME-CWM

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (5)...

Rotero Holland bv

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

Bege Aandrijftechniek BV

EUCHNER (Benelux) BV

DIS Sensors

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
ESEF 2018
20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
TechniShow 2018
23 april 2018 - Hannover - Messegelände
Hannover Messe 2018
23 april 2018 - Hannover, Messegelände
CeMAT

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden