Laatste nieuws:

ARNHEM, 3 januari 2010 15:18

Kema breidt activiteiten op gebied van kalibreren en testen van energiemeters uit

Op 1 november 2009 heeft Kema de verkoop afgerond van het onderdeel KEMA Quality B.V. aan het Duitse veiligheidexpertiseconcern Dekra. Met deze verkoop, die volledig past binnen de in 2007 geherdefinieerde strategie, wil Kema zich nog nadrukkelijker richten op verdere groei van de energiegerelateerde kernactiviteiten.

'
1/1

Het oorspronkelijk tot Kema Quality BV behorende Meter Test- en Kalibratie Laboratorium, kortweg C&M genoemd, is geen onderdeel van de transactie en blijft bij Kema NV. Dit laboratorium met zijn meterkalibratie- en testactiviteiten sluit immers naadloos aan bij de groeistrategie die Kema zich ten doel heeft gesteld op het gebied van de energievoorziening. Het laboratorium zal zich blijven richten op het testen van (slimme) elektriciteitsmeters, conform de Europese MID-richtlijn en de IEC-standaarden en zo mogelijk aanvullende testen, zoals het ontwikkelen van de bepaling van de levensduur van deze apparatuur. Daarnaast zal het laboratorium zich blijven richten op de kalibratie van meetapparatuur, met name elektrisch, druk en temperatuur, zowel voor Kema zelf als voor derden.

Aanvullende diensten voor slimme meters

Kema heeft zich tot doel gesteld om het testen en certificeren van componenten van de Advanced Metering Infrastructure (AMI) op een hoger plan te brengen in aanvulling op de reeds uitgevoerde MID-testen. Dit zal worden gerealiseerd door een samenwerking tussen diverse Kema-nderdelen.
Kortgeleden heeft de organisatie van Nederlandse netbeheerders Netbeheer Nederland op het Kema-terrein in Arnhem een testlaboratorium ingericht voor het IT-deel van slimme meters. Kema ondersteunt dit laboratorium. De testen die door dit laboratorium worden uitgevoerd zijn een aanvulling op de MID-testen en omvatten niet alleen elektriciteitsmeters, maar ook andersoortige meters (bijvoorbeeld gas en water) en overige componenten van de meetketen, zoals dataconcentrators en centrale datacollectiesystemen.

bron: Kema

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (5)...

Rotero Holland bv

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

Bege Aandrijftechniek BV

EUCHNER (Benelux) BV

DIS Sensors

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
ESEF 2018
20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
TechniShow 2018
23 april 2018 - Hannover - Messegelände
Hannover Messe 2018
23 april 2018 - Hannover, Messegelände
CeMAT

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden