Laatste nieuws:

DEN HAAG, 3 januari 2010 15:07

Duurzaamheid wordt thema van Nederlands paviljoen op World Expo in Shanghai

Duurzaam omgaan met ruimte, energie en water is het hoofdthema van de Nederlandse Happy Street op World Expo 2010 in Shanghai.

Maquette van Happy Street'
Maquette van Happy Street
1/1

Daarnaast vullen de thema's cultuur en design het Rietveld-huisje met onder andere Nijntje, Nederlands interieur van duurzaam sloophout en Nederlandse DJ's als exportproduct. Onder leiding van oud-rijksbouwmeester Mels Crouwel hebben betrokken partijen in november 2009 deze keuze gemaakt.

Aansprekende onderwerpen

Bij de inrichting van de huisjes is gekeken naar aansprekende onderwerpen voor de doelgroep (zeven miljoen bezoekers, voornamelijk Chinese gezinnen) en de koppeling met het thema 'Better City Better Life'. Veel Chinezen kennen Nederland als het land van tulpen en klompen. 'Happy Street' laat zien dat ons land veel meer te bieden heeft. Daarnaast biedt het een uniek podium om het Nederlandse bedrijfsleven te promoten. Momenteel wordt hard gebouwd aan het Nederlandse paviljoen 'Happy Street'.

'Happy Street' is het ontwerp van architect John Körmeling. Naam en gebouw sluiten aan bij het thema van de wereldtentoonstelling 'Better City Better Life'. Het Nederlandse paviljoen is spectaculair qua vorm, het is een straat in de vorm van een acht, het Chinese geluksgetal. De bezoekers lopen langs huisjes in verschillende bouwstijlen uit de Nederlandse architectuurtraditie.

Driedimensionale weergave

Begin 2010 komt een driedimensionale weergave en een beschrijving van de huisjes op de site www.holland-expo2010.nl/, nu al is op deze site meer informatie over de wereldtentoonstelling te vinden. 

EZ is verantwoordelijk voor de Nederlandse inzending op de Wereldtentoonstelling 2010 te Shanghai. De uitvoering, te weten de bouw en exploitatie van het Paviljoen, is door EZ in handen gelegd van de EVD.

bron: Ministerie van Economische Zaken

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (7)...

EUCHNER (Benelux) BV

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

Rotero Holland bv

Bege Aandrijftechniek BV

DIS Sensors

Rollon Lineairtechniek BV

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
ESEF 2018
20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
TechniShow 2018
23 april 2018 - Hannover - Messegelände
Hannover Messe 2018
23 april 2018 - Hannover, Messegelände
CeMAT

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden