Laatste nieuws:

EINDHOVEN, 13 december 2009 15:24

Slim, duurzaam en succesvol innoveren

Syntens organiseert in januari en februari een aantal workshops voor MKB-ondernemers in de sector Industrie.

'
1/1

Blijvende winstgevendheid door Duurzame Innovatie, 12 januari in Berkel-Enschot
De toekomst voorspellen is moeilijk en de economische en sociale veranderingen omvatten heel veel terreinen. Een goede duurzame strategie opstellen lijkt dus moeilijk, zo niet onmogelijk. Toch zijn er bedrijven die dat wel lukt. Ze concentreren zich op de hoofdzaken en core business issues. Ze hebben focus. In deze workshop zal ingegaan worden op hoe je ook voor jouw bedrijf tot zo'n focus kunt komen.

Slimmer werken, 13 januari in Breda, 10 februari in Breda
De markt stelt vandaag de dag andere eisen. Nu is bij uitstek de tijd om de huidige markt anders te benaderen: tijdig actie ondernemen, aanpassen en kansen grijpen zijn hier sleutelwoorden.  Maar hoe? Syntens heeft een tool bedacht om de laagconjunctuur te pareren. Aan de hand van 49 praktijkvoorbeelden, brengt Syntens zijn ervaringen samen in ‘Slimmer werken in laagconjunctuur'.

Slimmer digitaal werken, 19 januari in Maastricht
Syntens organiseert deze workshop in samenwerking met de Kamer van Koophandel Limburg. Laat u in deze workshop samen met collega-ondernemers gedurende een kort dagdeel inspireren aan de hand van 49 voorbeelden voor het interactief zakendoen. U ontdekt hoe u met ICT-middelen meerwaarde kunt creëren voor uw klanten en zo uw concurrentiepositie kunt versterken.
Het resultaat: u gaat naar huis met concrete voorbeelden en een lijst van oplossingen in handen die in uw situatie van toepassing zijn. Onze innovatie-experts helpen u vervolgens graag verder om uw kersverse plan(nen) meer verdieping te geven en deze in de praktijk te brengen. Meer informatie: Peter Stans, peter.stans@syntens.nl.

Succesvol produceren: de basis voor succes, 20 januari in Meppel, 2 februari in Den Bosch, 9 februari in Venlo
Deze workshopcyclus is gebaseerd op het managementboek "Succesvol produceren" dat als achtergrond informatie deel uitmaakt van het studiemateriaal. Tevens zal de workshopleider een bezoek brengen aan uw bedrijf om samen met u te kijken naar kansen binnen uw bedrijf om nog succesvoller te produceren.

Duurzaam innoveren, 20 januari in Enschede
Overheid en multinationals eisen van hun leveranciers steeds meer op het gebied van duurzaamheid. Productiemethodes, materiaalsoorten, energiegebruik, zorg rond afval en milieu: kortom er is veel aan de hand. Hoe gaat u daar als ondernemer duurzaam mee om? Denk in kansen in plaats van bedreigingen!  Duurzaamheid: License to operate!

Haal meer uit octrooien, 21 januari in Eindhoven, 28 januari in Middelburg
Bent u bezig met een nieuw product? Laat een ander er niet mee vandoor gaan! Bescherm uw nieuwe product of productieproces. Een goede bescherming van een goede vinding verdient zichzelf dubbel en dwars terug. Leer er alles over in deze workshop, speciaal voor innovatieve MKB-ers.

Productiviteits Platform Zuid-Holland, 1 februari in Ridderkerk
In het Productiviteits Platform Zuid-Holland wisselen productiemanagers van industriële bedrijven uit de regio kennis, ervaring en nieuwe methoden uit. Het gaat dan om bedrijven met een activiteit rond samenstellen en monteren van producten, machines en apparaten en/of een focus op produceren, zoals verspanen, plaatbewerken en spuitgieten.

49 Staaltjes van duurzaam ondernemen, 16 februari in Rotterdam
In deze workshop projecteren we 49 voorbeelden uit de praktijk van MKB- collega's op uw bedrijf en kijken wat voor u realiseerbaar is. Voorbeelden waarmee u duurzaamheid voor uw bedrijf kunt omzetten in een kans. Duurzame strategie en mentaliteit, diensten en processen, duurzaam inkopen, financiering, duurzame technologieën, marketing van duurzaamheid, mogelijkheden voor subsidies... Na de workshop weet u welke concrete acties bij u passen en hoe u daarmee aan de slag kunt gaan. 

Het complete workshopaanbod van Syntens is hier te vinden

bron: Syntens

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (5)...

Bege Aandrijftechniek BV

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

DIS Sensors

Rotero Holland bv

EUCHNER (Benelux) BV

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
ESEF 2018
20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
TechniShow 2018
23 april 2018 - Hannover - Messegelände
Hannover Messe 2018
23 april 2018 - Hannover, Messegelände
CeMAT

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden