Laatste nieuws:

DUSSELDORF, 10 december 2009 10:08

Solar vliegtuig eerste keer in luchtruim

Onlangs steeg voor de eerste keer de Solar Impulse HB-SIA op. Het eerste vliegtuig dat is ontwikkeld om dag en nacht zonder brandstof, maar op zonne-energie te kunnen vliegen. Gedurende de afgelopen weken werden tests uitgevoerd op de grond, om diverse parameters te verifiëren (zoals de besturingsmogelijkheden, acceleratie, rempaden en motorvermogen van het prototype). De resultaten van deze tests waren bijzonder positief, zodat het team testpiloot Markus Scherdel goedkeuring kon verlenen om het prototype te laten opstijgen.

'
1/1
Terwijl het vliegtuig geleidelijk aan snelheid maakte, kwam de enorme vleugel van de Solar Impulse langzaam omhoog onder de bewonderende blikken van de promotors van het project, Bertrand Piccard en André Borschberg. Na circa 350 meter te hebben gevlogen op een hoogte van één meter, landde het prototype sierlijk op het midden van de landingsbaan, onder enthousiast applaus van het team.

"Aan de ene kant vind ik het fantastisch om een droom te zien uitkomen. Ik droom al zo'n tien jaar over een op zonne-energie werkend vliegtuig dat dag en nacht zonder brandstof kan vliegen - en over het stimuleren van duurzame energie. Vandaag steeg ons vliegtuig op en koos het voor de allereerste maal het luchtruim. Dit is een ongelooflijk, onvergetelijk moment! Aan de andere kant blijf ik mij bescheiden opstellen gezien de moeilijke taak die nog moet worden voltooid - er wacht nog een lange weg tussen deze eerst tests en een vlucht rond de wereld", verteld Bertrand Piccard, initiator en President van Solar Impulse.

Sinds 2004 heeft Altran, de Europese leider op het gebied van innovatie consulting, zich gewijd aan het Solar Impulse project. Als officiële partner werkte het bedrijf vastberaden en enthousiast samen met Bertrand Piccard, André Borschberg en hun teams aan dit voor de mensheid zo belangrijke technische en technologische avontuur.

bron: Altran

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (5)...

EUCHNER (Benelux) BV

DIS Sensors

Rotero Holland bv

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

Bege Aandrijftechniek BV

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
ESEF 2018
20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
TechniShow 2018
23 april 2018 - Hannover - Messegelände
Hannover Messe 2018
23 april 2018 - Hannover, Messegelände
CeMAT

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden