Laatste nieuws:

ENSCHEDE, 2 december 2009 22:35

Factory of the future tijdens Industrial Laser Event 2010

Op dinsdag 30 maart 2010 vindt op het terrein van de Universiteit van Twente in Enschede het Laser Event 2010 plaats. Het Event is opgezet om onderzoekers, leveranciers en gebruikers van lasers te informeren over de markttrends en ontwikkelingen. In 2010 zal er bijzondere aandacht zijn voor het 50-jarig bestaan van de laser. Hoogtepunt is de presentatie van de ‘Factory of the Future' door AWL. Het gaat om een nieuw concept van twee robots die één lasersysteem delen.

Twee robots op één laserbron. Als de ene robot de laser gebruikt om te lassen, kan de andere robot positioneren voor de volgende las, waarna de laser omgeschakeld wordt. '
Twee robots op één laserbron. Als de ene robot de laser gebruikt om te lassen, kan de andere robot positioneren voor de volgende las, waarna de laser omgeschakeld wordt.
1/1

Het programma voor de editie 2010 bestaat uit een plenair gedeelte met aandacht voor onderzoek en algemene trends. Het andere deel omvat twee parallelsessies, één voor lasermicrobewerken en één voor materiaalbewerking met lasers.

Vijftig jaar laser

In mei 1960 bouwde Theodoor Mayman het eerste werkende prototype van een robijnlaser. Toen was het nog een oplossing die een probleem zocht, maar intussen is de laser een zeer gewaardeerd werkpaard in de industrie. Met name het lasersnijden is al ruim 20 jaar een bewezen techniek, niet gek voor een technologie die net 50 jaar oud wordt. Tijdens het Laser Event 2010 zal er veel aandacht zijn voor de geschiedenis van de laser.

Primeur

AWL zal tijdens het Laser Event de ‘Factory of the future' presenteren. De presentatie van AWL gaat in op nieuwe ontwikkelingen bij het bedrijf rond twee robots die één lasersysteem delen.

In de pauzes is ruim de tijd om de diverse labdemo's en de kennismarkt te bezoeken of om te netwerken. Ook zullen er van alle onderzoeksgroepen in Nederland onderzoekers aanwezig zijn. De bezoekers kunnen in één dag een compleet overzicht van de lasertechnologie en de trends en ontwikkelingen krijgen.

Het Industrial Laser Event wordt georganiseerd door het Materials Innovation Institute (M2i), Universiteit Twente (UT), Syntens en het Laser Applicatie Centrum (LAC). Het evenement wordt ondersteund door Koninklijke Metaalunie, FME-CWM, NIL, FDP, Vemet en de kring Materiaalbewerking met lasers.

 

Via de website van het event  zijn binnenkort alle ontwikkelingen te volgen.

 

 

 

Twee robots op één laserbron. Als de ene robot de laser gebruikt om te lassen, kan de andere robot positioneren voor de volgende las, waarna de laser omgeschakeld wordt.

_________________________________________________________________

bron: Laser Applicatie Centrum

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (12)

22 april 2024 - Deutsche Messe, Hannover
Hannover Messe
23 april 2024 - Stuttgart (D)
Control
14 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Manufacturing
15 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Engineering
15 mei 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Food Tech Event
28 mei 2024 - 's-Hertogenbosch
Power Electronics & Energy Storage
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
10 juni 2024 - Franfurt Am Main (D)
ACHEMA

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden