Laatste nieuws:

, 2 december 2009 15:44

Bevorderen en uitwisselen van kennis op gebied van EMC en ESD tijdens kennismarkt

In het kader van kennisoverdracht organiseert de vereniging een aantal EMC-kennismarkten met als doel de vraag en het aanbod van kennis en technologieën op het gebied van elektromagnetische compatibiliteit bij elkaar te brengen. De eerste kennismarkt vindt plaats op de Universiteit van Twente; de twee andere worden gehouden in Eindhoven en Delft. De eerste kennismarkt wordt gehouden op woensdag 27 januari.

'
1/1

Op universiteiten, hogescholen en bij kennisinstellingen is veel EMC-gerelateerde kennis aanwezig. Deze kennis is het resultaat van onderzoeken die daar hebben plaatsgevonden of nog plaatsvinden. Vaak is die kennis ook beschikbaar voor derden, zeker als het gaat om gesubsidieerde onderzoeken. Maar ook als dat niet het geval is, kan het voor bedrijven in de elektrotechnische sector zeer interessant zijn te vernemen wat er zoal beschikbaar is, niet alleen aan kennis, maar ook aan activiteiten, producten, diensten en plannen op het gebied van EMC.

Nieuwe kennis

Anderzijds is er een (potentiële) behoefte aan (nieuwe) kennis op het gebied van EMC bij bedrijven die elektrotechnische producten ontwikkelen, produceren, installeren of onderhouden. Zo kunnen zich in de praktijk vragen of problemen voordoen die alleen kunnen worden beantwoord of opgelost met nader onderzoek.

Het gaat daarbij om vragen of problemen van generieke aard en dus niet om een specifiek stoor- of ontwerpprobleem.. Vaak is niet bekend waar men met dergelijke onderzoeksvragen terecht kan. Vragen kunnen zich overal voordoen, in zowel grote bedrijven met een eigen EMC-expertiseteam, maar ook bij kleinere  of mkb-bedrijven. Voor deze laatste groep zal het echter lastiger zijn om een vraag, probleem of voorstel ergens neer te leggen.

Kennismarkten EMC

Om aanbieders en vragers van EMC-kennis met elkaar in contact te brengen, is gekozen voor het marktmodel. De belangrijkste aanbieders van EMC-kennis worden uitgenodigd om hun activiteiten, resultaten, producten en plannen te presenteren. Vervolgens worden de kennisvragers in de gelegenheid gesteld om hun vragen of problemen op tafel te leggen.

Tenslotte worden alle partijen in de gelegenheid gesteld om in één-op-één gesprekken een eerste ‘match' te maken tussen vraag en aanbod. Daarbij zullen ook vertegenwoordigers van SenterNovem en Syntens aanwezig zijn, die uitleg kunnen geven over subsidiemogelijkheden in Nederland bij het ontwikkelen en overdragen van kennis.

 

Kijk in de agenda voor het hele programma

bron: Emc - ESD

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (10)

9 april 2024 - Nürnberg Messe, Neurenberg (D)
embedded world
9 april 2024 - Evenementenhal Gorinchem
Empack
11 april 2024 - ERIKS Kunststoffen, EDE
ERIKS Experience Day
22 april 2024 - Deutsche Messe, Hannover
Hannover Messe
14 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Manufacturing
15 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Engineering
15 mei 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Food Tech Event
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vison, Robotics & Motion

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden