Laatste nieuws:

ZEIST/ZOETERMEER, 30 november 2009 09:36

WNF en FME in actie voor schone technologie

Het Wereld Natuur Fonds (WNF) en FME-CWM, de vereniging van ondernemers in de technologische industrie, hebben op 25 november een actieplan aangeboden aan staatssecretaris Heemskerk van Economische Zaken om de schone-technologiesector in ons land een impuls te geven.

'
1/1
 

Het actieplan moet ervoor zorgen dat Nederland in 2015 tot de top 10 van de wereld behoort; Nederland staat nu nog op plaats 17. Ook heeft het WNF een stimuleringsprijs in het leven geroepen de Cleantech Star;

 

Winnaar

De eerste Cleantech Star werd uitgereikt aan Priva, een bedrijf dat gespecialiseerd is in het terugdringen van CO2-uitstoot en watergebruik in onder meer de gebouwde omgeving en de glastuinbouw.

 

Het actieplan voor de cleantech sector werd opgesteld tijdens een rondetafelconferentie waaraan werd deelgenomen door ondernemers, financiële instellingen, overheid en onafhankelijke deskundigen.

 

Om ervoor te zorgen dat Nederland in 2015 in de top 10 staat, moet het volgende gebeuren:

  • De overheid gaat technologie gedurende de gehele levenscyclus stimuleren, dus van het onderzoeksstadium tot en met introductie en ontwikkeling op de markt.
  • De overheid gaat kennisinstellingen niet langer afrekenen op patenten en publicaties, maar op het naar de markt brengen van hun innovaties.
  • De overheid kijkt bij aanbestedingen naar de totale kosten op lange termijn. Investeren in schone technologie leidt op langere termijn immers tot lagere kosten.
  • Cleantech krijgt extra financiële stimulansen, onder meer door het weghalen van het plafond bij de SDE-regeling. De huizenkoper krijgt de keus tussen het betalen van overdrachtsbelasting of dit bedrag investeren in verbetering van energieprestaties van de gekochte woning.
  • Financiële instellingen stimuleren investeringen die bijdragen aan CO2-reductie door het hanteren van gunstiger criteria (positieve discriminatie).
  • Nederland focust waar het om cleantech gaat op de sterke posities (water, agro, bouw etc.) waarmee we internationaal bekendheid genieten. Premier Balkenende gaat dit krachtig uitdragen.
  • De overheid creëert een sterke thuismarkt door als launching customer op te treden.

 

bron: FME

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 

Van onze partners meer (5)...

DIS Sensors

Rotero Holland bv

BEGE Aandrijftechniek BV

EUCHNER (Benelux) BV

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (1)

29 januari 2019 - HBM Benelux in Waalwijk
HBM-seminar: praktische methodieken om meetonzekerheden te bepalen

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden