DEVENTER, 26 november 2009 16:00

Simac-CEO Van Schagen voorzitter technologiebranches

Eric van Schagen, CEO van Simac Techniek, wordt de nieuwe voorzitter van FHI, federatie van technologiebranches. Dit werd vandaag 26 november bekend gemaakt, na afloop van de algemene ledenvergadering van FHI. Op 1 januari aanstaande maakt de huidige voorzitter van FHI, Marcel van den Broek, groepsdirecteur van Mediq NV, plaats voor zijn opvolger.

Van den Broek stapt op vanwege de afloop van zijn statutaire termijn van vier jaar. Na zijn aantreden als FHI-voorzitter neemt Van Schagen ook de FHI-zetel in het hoofdbestuur van MKB-Nederland over van zijn voorganger Van den Broek.   

Van Schagen vervulde binnen FHI eerder diverse bestuursfuncties. Zo was hij in het verleden voorzitter van de FHI-branche voor Industriële Elektronica en zetelde hij in het federatiebestuur. Met deze wisseling continueert FHI haar beleid om het voorzitterschap in te vullen met een ondernemer uit de branche met een bewezen staat van dienst, zowel in de markt als in de brancheorganisatie.
Sinds 1989 is Van Schagen CEO van Simac Techniek, waardoor hij de technologiebranches van binnenuit kent. Van Schagen studeerde af aan de Technische Universiteit Eindhoven als wiskundig en bedrijfskundig ingenieur. In 1982 startte hij bij het Veldhovense Simac dat in 1971 door zijn vader Mac van Schagen is opgericht en later naar de beurs werd gebracht..

bron: FHI

Foto's:

Eric van Schagen

© Aandrijvenenbesturen.nl