, 25 november 2009 17:31

LabVIEW Academy gaat van start in Benelux

De XIOS Hogeschool Limburg in Belgiƫ is het eerste academische instituut in de Benelux dat de LabVIEW Academy status krijgt. De studenten van de XIOS Hogeschool Limburg die de colleges "Procescontrole" volgen, krijgen een grondige opleiding in grafische programmering met LabVIEW en verbeteren dus hun kansen bij het zoeken naar een baan bij bedrijven die op LabVIEW gestandaardiseerd zijn.

De LabVIEW grafische programmering van NI wordt steeds meer toegepast bij onderzoek en industriële applicaties, wat heeft geleid tot een grotere vraag naar ingenieurs die zijn geschoold in grafische programmering. Om aan deze behoefte te voldoen heeft National Instruments, ter ondersteuning van academische instituten, de NI LabVIEW Academy gelanceerd, een pakket met leerstof en hands-on praktijkoefeningen, dat gebruikt kan worden in colleges waarbij gebruik gemaakt wordt van LabVIEW programmering. Na voltooiing van de LabVIEW Academy cursus beschikken studenten over de kennis en de tools om met succes deel te kunnen nemen aan het Certified LabVIEW Associate Developer (CLAD) examen, een waardevolle aanvulling op hun curriculum vitae als zij solliciteren bij één van de talrijke bedrijven die zijn gestandaardiseerd op LabVIEW.

"De status van LabVIEW Academy geeft XIOS Hogeschool Limburg een nieuwe dimensie in het gebruik van LabVIEW voor onderwijs en onderzoek" zei Vincent Claes die op de Hogeschool Limburg de colleges "Procescontrole" geeft. Deze cursus omvat de basiselementen van LabVIEW programmering, inclusief data acquisitie en programmeertechnieken voor instrumentbesturing, maar ook geavanceerde onderwerpen zoals het gebruik van code voor FPGA en embedded systemen.

 

Foto's:

Xios Hogeschool

© Aandrijvenenbesturen.nl