Laatste nieuws:

, 6 november 2009 08:00

Reed Business stopt engineering-uitgaven

De directie van Reed Business heeft adviesaanvragen bij de OR ingediend voor het staken van verschillende uitgeefactiviteiten. Het betreft onder meer de online- en printtitels Metaalmagazine, Aandrijftechniek, Products4Engineers.nl, ArchitectuurNL en Pakblad.

'
1/1

De reden voor deze voorgenomen besluiten is volgens de directie de ongunstige huidige situatie en het ongunstige toekomstperspectief van de desbetreffende activiteiten. De besluiten hebben gevolgen voor de arbeidsplaatsen van 56 mensen. Reed Business wil acht uitgeefactiviteiten per uiterlijk 1 januari 2010 stopzetten. Bij de groep Food & Horeca gaat het om Feestelijk Zakendoen, Elsevier Voedingsmiddelen Industrie en Elsevier Retail. Binnen de groep Bouw & Industrie zullen Metaalmagazine, Aandrijftechniek, Products4Engineers.nl en ArchitectuurNL worden gestaakt. Ook de activiteiten van Pakblad van de groep Mobiliteit & Logistiek zullen worden stopgezet. Het gaat om de vaktijdschriften, websites, nieuwsbrieven en andere activiteiten.

Uitgeverij MYbusinessmedia in Deventer en Amsterdam begeeft zich met titels als Engineersonline, Aandrijven & Besturen en Vraag en Aanbod in dezelfde markten als Reed Business. "Wij hebben op dit moment niet de intentie om titels of clusters af te stoten", zegt Hein Bronk, CEO van MYbusinessmedia. "Maar de economische situatie treft de uitgeversbranche volop, waarbij ook de omzet van MYbusinessmedia wordt geraakt."

bron: VillaMedia

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (11)

22 april 2024 - Deutsche Messe, Hannover
Hannover Messe
23 april 2024 - Stuttgart (D)
Control
14 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Manufacturing
15 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Engineering
15 mei 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Food Tech Event
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
10 juni 2024 - Franfurt Am Main (D)
ACHEMA
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden