Laatste nieuws:

, 10 november 2009 07:00

Gerard Vroomen gekozen tot Ingenieur van het Jaar 2009

Gerard Vroomen (38) is op 3 november 2009 uitgeroepen tot Ingenieur van het Jaar. Vroomen, een van de drie genomineerden voor de prijs, volgt hiermee de winnaar van 2008, Saskia Rijtema, op. Gerard Vroomen, wist zich te onderscheiden door een combinatie van persoonlijkheid, ondernemerschap en innoverend vermogen van de twee andere genomineerden Terence Vehmeijer (Huisman Equipment) en Matthijs Kok (HKV – Lijn in Water).

Prijswinnaar Gerard Vroomen samen met finalisten Matthijs Kok (links) en Terence Vehmeijer (rechts). (beeld: Kivi Niria)
'
Prijswinnaar Gerard Vroomen samen met finalisten Matthijs Kok (links) en Terence Vehmeijer (rechts). (beeld: Kivi Niria)
1/1

Gerard Vroomen is (mede)eigenaar en oprichter van Cervélo, een wereldwijd opererende producent van high end racefietsen en triatlon fietsen. Vroomen studeerde werktuigbouwkunde aan de TU in Eindhoven en studeerde, samen met medestudent (en nu mede-eigenaar) Phil White af op het ontwerp van een aerodynamische tijdritfiets. Na de vervaardiging van het eerste prototype in 1995 ging het hard: in 1997 was Cervélo geboren. Anno 2009 is Cervélo een wereldwijd opererende speler met tachtig werknemers en vestigingen in Neuchâtel en Toronto. Cervélo is de enige fietsenfabrikant met een eigen wielerploeg (met onder meer Tour de France 2008 winnaar Carlos Sastre) en een eigen online TV-station. De jury bestaande uit voorzitter Jan Dekker (voorzitter KIVI NIRIA), Henk Kool (wethouder Den Haag), Joop Sistermans (voorzitter Adviesraad voor het Wetenschaps- en Technologiebeleid), Arthur van der Poel (voorzitter Van der Poel Sharity Fund) en Saskia Rijtema (Ingenieur van het Jaar 2008) was onder de indruk van de prestaties van Vroomen. Technisch vernuft weet hij te combineren met een goed zakelijk instinct en bovengemiddelde dosis doorzettingsvermogen en lef. Het Van der Poel Sharity Fund stelt Vroomen een prijs van 20.000 euro ter beschikking voor een project naar keuze dat laat zien hoe techniek bij kan dragen aan een betere wereld. Daarnaast heeft Vroomen een kunstwerk van Annemarie Petri ontvangen.

bron: kivi niria

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (5)...

EUCHNER (Benelux) BV

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

Bege Aandrijftechniek BV

Rotero Holland bv

DIS Sensors

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
ESEF 2018
20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
TechniShow 2018
23 april 2018 - Hannover - Messegelände
Hannover Messe 2018
23 april 2018 - Hannover, Messegelände
CeMAT

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden