Laatste nieuws:

, 3 november 2009 13:13

Strategisch inkopen elektriciteit loont

Ondernemers die dit jaar hebben deelgenomen aan het project strategisch gespreid inkopen hebben dit jaar meer dan 16% voordeel behaald op hun energie-inkoop. Voor alle deelnemers aan InelMet SIG (Inkoop elektriciteit Metaal –Strategisch Inkoop Grootverbruik) is inmiddels het volledige volume voor het contractjaar 2010 ingekocht.

'
1/1
Dit voorjaar heeft de Koninklijke Metaalunie een innovatief project gelanceerd voor strategisch gespreide inkoop van elektriciteit voor al haar grootverbruikende leden. Inmiddels kopen enige honderden leden hun elektriciteit via dit project in.

 

Strategisch inkopen
Strategisch gespreide inkoop van elektriciteit was tot voor kort alleen mogelijk voor bedrijven met een jaarverbruik vanaf 5 à 10 miljoen kWh. Met de introductie van InelMet-SIG hebben alle grootverbruikende leden van de Metaalunie deze mogelijkheid gekregen.

Het jaarlijks af te nemen volume wordt daarbij op meerdere momenten prijsgedreven - en dus gespreid - ingekocht op basis van een strategisch inkoopmodel. Door deze aanpak worden de prijsrisico's structureel beperkt. Het inkoopmodel is zodanig ingericht dat neerwaartse prijsbewegingen op de groothandelsmarkt zoveel mogelijk worden benut, dit terwijl het opwaartse prijsrisico wordt beperkt.

 

Behaalde resultaten
Voor alle deelnemers aan InelMet-SIG is het volledige volume voor het contractjaar 2010 ingekocht. Gedurende het inkooptraject heeft de elektriciteitsprijs op de groothandelsmarkt een daling van meer dan 16% laten zien en de deelnemers aan InelMet-SIG hebben hiervan geprofiteerd. Zij zullen dus een prijs bevestigd krijgen die minimaal 16% lager ligt dan de prijs op het moment dat zij voor hun deelname getekend hebben.

bron: Koninklijke metaalunie

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (5)...

Rotero Holland bv

EUCHNER (Benelux) BV

Bege Aandrijftechniek BV

DIS Sensors

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
ESEF 2018
20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
TechniShow 2018
23 april 2018 - Hannover - Messegelände
Hannover Messe 2018
23 april 2018 - Hannover, Messegelände
CeMAT

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden