Laatste nieuws:

, 3 november 2009 09:02

Waarschuwing tegen praktijken Branchewijzers Nederland

Veel bedrijven blijken momenteel wederom door Branchewijzers Nederland telefonisch te worden benaderd met de vraag of de bedrijfspresentatie op de website van Branchewijzers moet worden verlengd. Vaak heeft het bedrijf nooit opdracht gegeven voor die vermelding op de website en wordt meteen bij het telefonisch contact gereageerd met het verzoek dit niet te verlengen.

'
1/1

Dan wordt door Branchewijzers aangegeven dat deze negatieve beslissing voor de goede orde nog even schriftelijk moet worden bevestigd. Vervolgens wordt een formulier toegezonden, waarop onder meer is vermeld: "Volgens afspraak: hierna niet automatisch verlengen!" Bij nauwgezette bestudering van de tekst van dit formulier blijkt dat opdracht wordt gegeven voor 2 jaar plaatsing op de website. Na die twee jaar vindt dan geen automatische verlenging plaats. Een woordenspel dus, dat door veel bedrijven helaas verkeerd wordt begrepen. Die zitten dan onbedoeld aan een abonnement voor twee jaar vast. Kosten: circa € 750,-. Indien u door Branchewijzers Nederland wordt benaderd, maar niet op de website van Branchewijzers Nederland wilt worden vermeld, dient u het formulier niet te ondertekenen en niet te retourneren. Een korte e-mail naar info@branchewijzers.nl met de mededeling dat u geen opdracht heeft gegeven en evenmin opdracht geeft voor vermelding van uw bedrijf op haar website verdient dan de voorkeur. Zolang niets wordt ondertekend of mondeling opdracht wordt gegeven is er natuurlijk ook geen probleem.

bron: FME

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (10)

9 april 2024 - Nürnberg Messe, Neurenberg (D)
embedded world
9 april 2024 - Evenementenhal Gorinchem
Empack
11 april 2024 - ERIKS Kunststoffen, EDE
ERIKS Experience Day
22 april 2024 - Deutsche Messe, Hannover
Hannover Messe
14 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Manufacturing
15 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Engineering
15 mei 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Food Tech Event
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vison, Robotics & Motion

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden