Laatste nieuws:

, 30 oktober 2009 08:25

Organisatie Metavak 2009: 'Het is echt knokken dit jaar'

Een wisseling van de wacht dit jaar op Metavak & Gebruikte Machinevak in Gorinchem. De recessie laat zijn sporen na in de machinehandel, waardoor het deelnemersveld een andere aanblik krijgt dan eerdere jaren. Toch bevolken volgende week ‘gewoon' 215 bedrijven de Evenementenhal Gorinchem.

'
1/1
Dat in economisch mindere tijden de beursorganisatie er in slaagt om het deelnemersaantal van 2008 te evenaren, blijkt al een hele prestatie. ‘Het is echt knokken dit jaar', merkt beursorganisator Pamela Colling. Van de exposanten van 2008 is 31 procent niet aanwezig tijdens de aankomende editie. Onder andere importeurs van nederlandse en buitenlandse machineleveranciers houden even de hand op de knip, ziet Colling. ‘Die slaan echt bewust over. Daarentegen hebben we dit jaar 54 nieuwe exposanten, wat ook een uitdaging is.' Die nieuwe bedrijven komen uit verschillende hoeken van de niet-verspanende en verspanende industrie.

 

Onzekerheid

Voorspelbaar genoeg, maar al te waar, is de recessie hoofdschuldige aan de terughoudendheid van bedrijven. Colling: ‘Bedrijven kwamen laat met hun besluit om alsnog mee te doen. De onzekerheid in de metaal is daar verantwoordelijk voor. Toch ben ik tevreden dat we in een moeilijke tijd hierop uitkomen.'

 

Deselniettemin levert de vakbeurs een kleine 10 procent in aan exposanten. Of dit ook voor de bezoekersaantallen gaat gelden durft de beursorganisator niet te voorspellen. ‘Aan de ene kant is de investeringsbereidheid in de markt op dit moment laag, maar aan de andere kant hebben bedrijven nu wel tijd om zich te informeren op een vakbeurs. We zien gelukkig wel dat het aantal voorinschrijvingen via internet goed loopt.' In 2008 trok Metavak & Gebruikte Machinevak ruim tienduizend bezoekers.

 

Minder machines

De Metavak & Gebruikte Machinevak heeft metaalbewerkende en -verwerkende machines in zijn ziel. Toch zullen er dit jaar iets minder machines te bezichtigen zijn op de beursvloer. Bedrijven houden het simpeler en dus goedkoper en richten zich meer op informatieverschaffing.

 

Een speciale plaats is er traditioneel ingeruimd voor de Gebruikte Machinevak. Hier verzamelen zich machinehandelaren die zich toeleggen op gebruikte machines. Colling: ‘We hebben dit jaar het EAMTM-plein waar twaalf bedrijven, gespecialiseerd in gebruikte machines, zich gezamenlijk presenteren. Hier zullen onder meer Rijva, Valk Machines, APT International, Intermach en Mamach staan.'

 

De METAVAK & Gebruikte Machinevak wordt gehouden van 10 tot en met 12 november in Evenementenhal Gorinchem. De vakbeurs is alle dagen geopend van 13.00 tot 21.00 uur. Vip-relatiekaarten zijn aan te vragen via de website van de Evenementenhal.

bron: Vraag en Aanbod

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (7)...

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

Rollon Lineairtechniek BV

Bege Aandrijftechniek BV

Pilz Nederland

EUCHNER (Benelux) BV

DIS Sensors

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
ESEF 2018
20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
TechniShow 2018
23 april 2018 - Hannover - Messegelände
Hannover Messe 2018
23 april 2018 - Hannover, Messegelände
CeMAT

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden