Laatste nieuws:

, 29 oktober 2009 08:58

Overheid moet kredietruimte banken versterken

Terwijl kredietaanvragen toenemen, verlenen banken steeds minder krediet. MKB-Nederland en VNO-NCW vrezen voor een “credit crunch”. Zij roepen in een brief de overheid op institutionele beleggers als pensioenfondsen te betrekken bij versterking van de kredietruimte van banken.

'
1/1

De werkgeversorganisatie reageren hiermee op de afspraken die Economische Zaken afgelopen maandag heeft gemaakt met de Nederlandse Vereniging van Banken en enkele grote banken. Hierin kwamen deze partijen overeen om meer bekendheid te geven aan de huidige garantieregelingen van de overheid. Hoewel positief over de gemaakte afspraken, willen MKB-Nederland en VNO-NCW meer focus op de ‘mismatch' tussen kredietaanvragen van bedrijven en kredietverlening door banken. Nu wordt nog teveel de verantwoordelijkheid bij de private sector zelf gelegd. De werkgeversorganisaties willen daarom een garantieregeling voor institutionele beleggers. Dit maakt het voor hen aantrekkelijker om te beleggen in bedrijfskredieten van banken. Ook moet de overheid de voorwaarden voor de huidige garantieregelingen versoepelen. "Het instrumentarium wordt onvoldoende benut", vinden MKB-Nederland en VNO-NCW. De extra verruiming die minister Van der Hoeven heeft aangekondigd voor de Garantie Ondernemersfinanciering valt hiermee in goede aarde.

bron: MKB Nederland

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (5)...

Rotero Holland bv

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

EUCHNER (Benelux) BV

Bege Aandrijftechniek BV

DIS Sensors

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
ESEF 2018
20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
TechniShow 2018
23 april 2018 - Hannover - Messegelände
Hannover Messe 2018
23 april 2018 - Hannover, Messegelände
CeMAT

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden