Laatste nieuws:

AUSTRALIë, 27 oktober 2009 16:02

World Solar Challenge Race-dag 1(video)

Na door alle testen en keuringen heen te zijn gekomen was het afgelopen zondag 25 oktober eindelijk zover: De start van de race!

'
1/1
Solar Team Twente

Onder begeleiding van twee volgauto's zette de zonneauto koers richting Stuart Highway. Daar kon de 21Revolution cruisesnelheid oppakken en beginnen met het inhalen van andere zonneauto's. Deze inhaalacties zijn spectaculair maar vaak niet zonder risico's. Om dit goed te coördineren zorgen de Escortauto en de DMU (Decision Making Unit) ervoor dat de weg vrij is en het team dat ingehaald wordt op de hoogte is van de inhaalactie.

In totaal heeft het team meer dan 630 kilometer afgelegd op de eerste dag zonder al te veel grote problemen. Onderweg is de auto wel één van haar wielkappen verloren, maar gelukkig kon één van de serviceauto's de wielkap meenemen en bleek de kap niet beschadigd. Na ongeveer 500 kilometer kwam coureur Roeland Weigand erachter dat een van de deuren niet goed meer sloot. Om dit gelijk te verhelpen is de auto even langs de kant te zetten. Bij deze stop bleek ook dat een van de Fresnel lenzen gebarsten was, maar er kon gewoon doorgereden worden. Het team kijkt nu hoe de lens gerepareerd kan worden.

Klik hier voor de video van Solar Team Twente

Nuon Solar Team

Het Nuon Solar Team heeft een lastige racedag achter de rug. Vlak na de start moest Nuna5 al tien minuten stil staan vanwege problemen met de apparatuur die ervoor moet zorgen dat de optimale energie uit het zonnepaneel gehaald kan worden. Er waren technische problemen met het zonnepaneel dat voor de energie zorgt, waardoor enkele stops noodzakelijk waren. Daarbij kwam een temperatuur van 39 graden Celsius.

Uiteindelijk legde de ploeg 686 kilometer af. Zondagavond zal het team van TU Delft onderzoeken wat er precies met de Nuna5 aan de hand is.

België

De Nederlands teams zijn geschrokken van het bericht dat het bevriende Belgische solar team met een snelheid van meer dan 100 kilometer per uur van de weg was geraakt. Door harde zijwind verloor de coureur de macht over het stuur en belandde in de berm. Gelukkig is de coureur ongedeerd, maar de race is wel ten einde voor de jongens uit Leuven. Na de crash van het team uit Delft twee weken geleden en nu het Belgische Solar Team is het wel duidelijk hoe allert iedereen moet zijn om veilig in Adelaide aan te komen.

Stand na dag 1

1. Tokai University uit Japan
2. Michigan University uit de VS
3. Nuon Solar Team uit NL
4. Solar Team Twente uit NL
5. MIT uit de VS

Feiten

- In totaal doen 29 teams uit 17 landen mee aan de challenge class van de World Solar Challenge.
- De Verenigde Staten, Australië, Canada en Nederland leveren zelfs meer dan één team.
- De race start elke dag om 8.00 uur en duurt tot 17.00 uur.
- In totaal legt men 3000 kilometer dwars door Australië af.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (5)...

Rotero Holland bv

DIS Sensors

EUCHNER (Benelux) BV

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

Bege Aandrijftechniek BV

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
ESEF 2018
20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
TechniShow 2018
23 april 2018 - Hannover - Messegelände
Hannover Messe 2018
23 april 2018 - Hannover, Messegelände
CeMAT

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden