Laatste nieuws:

, 21 oktober 2009 08:55

Team Klein wint tweede Actemium Automation Award

Het Avans-team van Dennis Klein, vierdejaarsstudent Industriële Automatisering in Den Bosch, heeft op 15 oktober 2009 de tweede Actemium Automation Award in de wacht gesleept. Behalve de wisselbeker ontvingen zij een geldbedrag van 2.000 euro. Tweederde van dit prijzengeld komt ten goede aan de Avans-opleiding, eenderde mag het winnende team in eigen zak steken. De Actemium Automation Award is een jaarlijkse wedstrijd waarin teams van derde- en/of vierdejaars hbo-studenten van verschillende, nationale engineersopleidingen de strijd met elkaar aangaan. Wie de negen engineersopdrachten het snelst en best oplost, is de winnaar.

'
1/1

De wedstrijd werd gehouden in het EduLab* in Veghel waar verschillende bij EduLab betrokken bedrijven, zoals VanderLande Industries, Rockwell Automation en Siemens opdrachten hadden bedacht voor de deelnemers. "Dat waren behoorlijk lastige klussen", vertelt Peter van den Berg, docent Industriële Automatisering van Avans Hogeschool in Den Bosch én een van de begeleiders van het winnende team. "Zo moesten ze bijvoorbeeld een ontwerp voor een zuinige draaistroommotor maken en een batch- en traceabilityrapport schrijven. De teams hadden 4,5 uur de tijd om alle negen challenges te vervullen. Een vakjury liep rond en keek hoe de teams samenwerkten. De bedrijven beoordeelden hoe inhoudelijk aan de opdracht werd voldaan." Dat ‘zijn' team uiteindelijk met de hoofdprijs naar huis is gegaan vindt de docent ‘machtig mooi'. "De studenten van het winnende team hadden er echt zin in. Ze waren enthousiast, werkten goed samen en wisten waar ze het over hadden. Een gouden combinatie." In totaal deden er vier teams van Avans Hogeschool mee, drie uit Den Bosch en één uit Breda. Ook Fontys Hogeschool uit Eindhoven, de Hogeschool Rotterdam en Hogeschool Windesheim uit Zwolle waren vertegenwoordigd. Fontys Hogeschool Eindhoven werd tweede. De titelverdedigers van vorig jaar, de studenten van de Bredase Avans-opleiding Mechatronica, werden dit jaar derde.

bron: Actemium Nederland

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (5)...

Bege Aandrijftechniek BV

Rotero Holland bv

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

DIS Sensors

EUCHNER (Benelux) BV

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
ESEF 2018
20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
TechniShow 2018
23 april 2018 - Hannover - Messegelände
Hannover Messe 2018
23 april 2018 - Hannover, Messegelände
CeMAT

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden