, 7 oktober 2009 08:25

Machinefabriek Van Rooij sluit de poort

De Vessemse Machinefabriek Van Rooij is failliet verklaard. Directeur Pascal van Rooij stuurde de 24 werknemers begin augustus naar huis omdat er onvoldoende werk was om het bedrijf te laten draaien. Sinds die tijd heeft het personeel geen loon meer ontvangen. Later die maand stelden Lage Landen en andere financiers hun investering veilig door de inventaris en machines in beslag te nemen.

Machinefabriek Van Rooij produceerde assen en rollers en bewerkte aluminium hogedrukgietwerk.  Klanten zaten in de automotive- en printmarkt. Zo was Koni, de schokbrekerfabrikant in Oud-Beijerland, een belangrijke afnemer bij Van Rooij. Ook Océ bestelde er regelmatig onderdelen. Beide industrietakken hebben het afgelopen jaar fikse klappen gekregen. Dat had zijn weerslag op de Vessemse orderportefeuille. Eind vorig jaar moest het bedrijf al ingrijpen en liet het vijftien medewerkers afvloeien. Die reorganisatie heeft blijkbaar niet het gewenste effect gehad.

Curator Willem Berendsen heeft er een hard hoofd in dat Van Rooij een doorstart kan maken. ‘Ik dacht die kans niet groot', zegt hij. ‘Er is wel interesse in de klanten en de paar uitstaande opdrachten, maar tot nu toe wil niemand het hele bedrijf overnemen.'

bron: Tech2day

© Aandrijvenenbesturen.nl