Laatste nieuws:

, 6 oktober 2009 07:00

Wie wint de Actemium Automation Award 2009?

Slimme hbo-studenten gaan op 15 oktober 2009 de strijd met elkaar aan tijdens de tweede editie van de Actemium Automation Award. In teams zullen ze bij Actemium in Veghel negen engineeringsopdrachten uitvoeren. Het team met de beste resultaten gaat met 2.000 euro naar huis. De Actemium Automation Award is een initiatief van Actemium en richt zich op jonge, technische talenten. Het initiatief past in het streven van Actemium om de kwaliteit van het praktijkonderwijs te bevorderen. De wedstrijd wordt gehouden in het Edulab in Veghel en is bedoeld voor derde- en vierdejaarsstudenten engineering. De opdrachten die zij voor hun kiezen krijgen, zijn samengesteld door gerenommeerd industriële automatiseringsbedrijven, allemaal partners van Edulab. Bij de organisatie zijn ook de ‘Vrienden van het EduLab’ en oud-studenten betrokken.

'
1/1

Een vakkundige jury beoordeelt de oplossingen. Actemium heeft studenten engineering van alle hogescholen in Nederland uitgenodigd om mee te doen. Maximaal negen teams zullen meedingen naar de prijs én de eer. Titelverdediger is de opleiding Mechatronica van Avans Hogeschool in Breda. Scholen kunnen niet zonder bedrijven en bedrijven kunnen niet zonder scholen. Die wetenschap leidt zo nu en dan tot mooie initiatieven. Edulab is er zo één: een praktijklokaal in het Veghelse pand van Actemium waar scholieren en studenten kunnen werken met een installatie uit de procesindustrie en een systeem voor intern transport. Het succes van Edulab is niet alleen ontstaan door de inspanningen van Actemium maar door de enthousiaste medewerking van haar opdrachtgevers, leveranciers en partnerbedrijven. Actemium is het Europese merk van VINCI Energies voor oplossingen voor de industrie. De ruim honderd autonome business units werken met marktgerichte oplossingen en zijn gespecialiseerd in elektrische engineering, industriële automatisering en informatieverwerking, instrumentatie en mechanische engineering. De geografische spreiding van de business units garandeert lokale aanwezigheid bij de klant, terwijl de dynamische Actemium business units tegelijkertijd hun kennis en resources delen om de beste oplossing te kunnen leveren voor optimaal werkende industriële processen. 

bron: Actemium Nederland

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (12)

22 april 2024 - Deutsche Messe, Hannover
Hannover Messe
23 april 2024 - Stuttgart (D)
Control
14 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Manufacturing
15 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Engineering
15 mei 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Food Tech Event
28 mei 2024 - 's-Hertogenbosch
Power Electronics & Energy Storage
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
10 juni 2024 - Franfurt Am Main (D)
ACHEMA

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden