Laatste nieuws:

, 5 oktober 2009 09:12

Intermittent Motion Packaging Machine

UVA Packaging, een divisie van PMV-UVA International met hoofdkantoren in Eindhoven, Nederland en een sales en service-organisatie in Richmond, Virginia, USA, zorgt voor een wereldprimeur in verpakkingsmachines. De UVA – BUTLER - 4 is als eerste ter wereld geschikt voor formaatdelen van alle fabrikaten. Deze innovatie is mogelijk dankzij een eigen, gepatenteerde ontwikkeling: de Multi Brand Former Adapter. Dankzij deze adapter kan elke industriële gebruiker ook zijn eigen formaatdelen monteren op een nieuwe UVA – BUTLER - 4. Zodoende levert deze verpakkingsmachine een zeer aanzienlijke besparing van 20% op van de totale investeringskosten.

'
1/1

UVA Packaging is erg trots op de Multi Brand Former Adapter. Jeroen van den Hurk, directeur Sales & Services: "De Multi Brand Former Adapter is een intelligente adapter waardoor onze klant niet langer gebonden is aan een specifiek merk. Bovendien is onze adapter heel kostenefficiënt gebouwd waardoor de klant enorm veel geld bespaart. Geen enkele concurrerende fabrikant van verpakkingsmachines levert iets dat hiermee vergelijkbaar is. Daarbij wordt onze UVA - BUTLER - 4 Series bestuurd door het Allen Bradley ControlLogix besturingsplatform van Rockwell Automation, een van de meest betrouwbare in zijn soort. Voor de bediening is de machine uitgerust met een 20" VersaView kleuren touchscreen. Voor het snelle wisselen tussen verschillende verpakkingsformaten kan de operator kiezen uit een geheugen met 100 verschillende recepten." 

Een andere belangrijke innovatie is het ‘split design' ofwel modulaire opbouw van de UVA - BUTLER - 4 Series. Het verpakkingsgedeelte is los verkrijgbaar van de UVA - AUTOSPLICER en van de UVA - CORNERSEALER. De AUTOSPLICER is uitgerust met een dubbele rolhouder die zorgt voor een bedrijfsvoering zonder onderbrekingen. De CORNERSEALER voorziet de verpakking van extra seals op de hoeken. Het voordeel van het split design is dat de klant vrij is in de keuze van componenten waarmee hij zijn machine kan upgraden. Daarbij kan een klant ook een CORNERSEALER of AUTOSPLICER achter zijn bestaande verpakkingsmachine plaatsen, ongeacht het merk ervan. Als op een later moment de bestaande verpakkingsmachine versleten is, kan hij deze vervangen door een halve UVA-BUTLER. Hiermee verlaagt UVA Packaging de investeringsdruk enorm.

Groene technologie

De UVA - BUTLER - 4 Series zitten vol met groene technologie. Als eerste fabrikant ter wereld is UVA Packaging er in geslaagd deze machine te laten lopen op een luchtdruk van 4 bar. De besparing op energiekosten loopt hierdoor op tot wel bijna 50%. Ook de nieuwe, makkelijk te vervangen seal-bekken vragen aanzienlijk minder energie. Een betere vormgeving en nieuw materiaal zorgen voor een energiebesparing van 30 tot 40%. Het frame van de totale machine is veel lichter en opener, waardoor de machine ook minder weegt en makkelijker te vervoeren is. UVA Packaging gebruikt verschillende componenten van Rockwell Automation in de UVA - BUTLER - 4 Series, waaronder een ControlLogix L64 controller, verschillende Kinetix 6000 Servo drives, Powerdrives en een touch screen VersaView 1200 als HMI. Deze componenten vormen een geïntegreerde oplossing.  

bron: Head Office PMB-UVA International B.V.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (7)...

DIS Sensors

Rotero Holland bv

EUCHNER (Benelux) BV

Rollon Lineairtechniek BV

Bege Aandrijftechniek BV

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
ESEF 2018
20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
TechniShow 2018
23 april 2018 - Hannover - Messegelände
Hannover Messe 2018
23 april 2018 - Hannover, Messegelände
CeMAT

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden