Laatste nieuws:

, 30 september 2009 08:48

Elektrotechniek België verschuift naar najaar 2010

De vakbeurs Elektrotechniek België vindt niet komend voorjaar plaats, maar van 17 tot en met 19 november 2010. Hiermee creëert beursorganisator VNU Exhibitions een betere cadans tussen de Belgische en Nederlandse editie van deze vakbeurs. Exposanten reageren enthousiast.

'
1/1

"Door de Belgische beurs in het najaar te organiseren, ontstaat er een perfecte cadans met de Nederlandse beurs Elektrotechniek. Voortaan vindt in de oneven jaren in het najaar de beurs Elektrotechniek Nederland plaats; in de even jaren Elektrotechniek België", zegt Irene Moon, projectmanager van deze vakbeurs. De elektrotechnische branche krijgt in de Benelux dus elk jaar een herkenbaar platform om zich te presenteren. De Belgische installateur kan zich hierdoor zelfs elk jaar in eigen land oriënteren op innovaties in de markt: het ene jaar bij Elektrotechniek, het andere bij de VSK in Brussel. Irene Moon noemt verder nog als voordeel van deze verschuiving dat er nu meer tijd zit tussen de Hannover Messe en Light & Building enerzijds en Elektrotechniek anderzijds. "Met name voor internationale bedrijven is dit belangrijk." Elektrotechniek België is een nationale vakbeurs voor zowel de industrie als de installateur, die in 2010 voor het eerst in Tour & Taxis in Brussel plaatsvindt. Er worden 100 exposanten en 5500 bezoekers verwacht.

Duidelijkheid naar de markt

Dave Polman, algemeen directeur van EAO, is blij met de nieuwe datum in het najaar. Hierdoor is er meer tijd om de innovaties van de Hannover Messe al enkele maanden later op Elektrotechniek België te tonen. "Bovendien schept dit duidelijkheid naar de markt. Er is straks elk jaar een beurs Elektrotechniek, afwisselend in Nederland en België. Dat is goed." Polman juicht het initiatief voor de Belgische editie van deze vakbeurs toe. Hij merkt namelijk dat steeds meer Belgische klanten de beurs in Utrecht bezoeken.

Meer tijd voor natraject

Ook Eric Karsemakers, marketingmanager bij kabelproducent Draka, is enthousiast over de verschuiving. "Het succes van een vakbeurs hangt niet alleen van de beursweek zelf af, maar ook van de voorbereiding en het natraject. Nu Elektrotechniek naar november verschuift, hebben we voor beide meer tijd." In de oorspronkelijke planning zou de beurs volgens Karsemakers te dicht op de zomervakantie hebben gezeten. De tijd om de leads die de beurs genereert, goed op te volgen, ontbreekt dan. Bovendien, zo zegt de marketingmanager van Draka, past de beurs in het najaar beter in acties van bedrijven om na de zomer hun verkopen een boost te geven.

Elektrotechniek België vindt plaats van 17 tot en met 19 november 2010 in Tour & Taxis Brussel. Kijk voor meer informatie op http://www.elektrotechniekbelgie.be/.

bron: VNU Exhibitions

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (5)...

EUCHNER (Benelux) BV

DIS Sensors

Rotero Holland bv

Bege Aandrijftechniek BV

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
ESEF 2018
20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
TechniShow 2018
23 april 2018 - Hannover - Messegelände
Hannover Messe 2018
23 april 2018 - Hannover, Messegelände
CeMAT

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden