SCHERPENZEEL, 29 september 2009 10:35

Nieuwe reeks stoppercilinders voor transportbandtoepassingen

ASCO Numatics heeft een serie pneumatische stoppercilinders geïntroduceerd die speciaal ontwikkeld is voor het stoppen van lastdragers op transportbanden. De cilinders kunnen lichte tot middelzware last stoppen en zijn met name inzetbaar in de logistieke sector, verpakkings- en automobielindustrie. De cilinders uit deze nieuwe ‘CSC-serie’ zijn bestand tegen extreme radiale krachten die afdichtingslekkage en soms zelfs schachtschade kunnen veroorzaken.


Het compacte ontwerp van de CSC-serie voorziet in een stanguiteinde met gladde stift of rolblok en beschikt over een geïntegreerd antirotatie-mechanisme. De cilinders zijn beschikbaar in diameters van 20, 32, 50 en 80 mm en slaglengten van 15, 20, 30 en 40 mm. De stoppercilinders zijn bestand tegen invloeden van temperaturen tussen de -20 tot +70°C, hebben zelfsmerende glijlagers en een werkdrukbereik van 1,5 tot 10 bar. Ze voldoen aan ISO 21287/15552 voorschriften voor montage aan de achterzijde. Optioneel is onder meer een voorzijde-montageplaat en een ATEX zonegoedkeuring 1 en 21 voor gas en stof.

De afmeting van de zuigerstang is zodanig geoptimaliseerd dat een zo groot mogelijk as-en-lager raakvlak beschikbaar is om de stopkrachten op te vangen. Aan drie zijden bevinden zich T groeven voor magnetische positiedetectors. Bij het wegvallen van de druk brengt de veerretour de as in de stoppositie waardoor de veiligheid van de installatie gewaarborgd is.

De cilinders zijn ontworpen voor lichte en middelzware stoptoepassingen op diverse punten van geautomatiseerde transportsystemen. Ze zijn uitermate geschikt om toe te passen op assemblagelijnen, bij hoge voorraadrekken in geautomatiseerde pakhuizen en bij onderling verbonden productie-installaties.

 

ASCO NUMATICS EMERSON            ASCO NUMATICS 
     

Foto's:

ASCO NUMATICS Stoppercilinders voor transportbandtoepassingen

Nieuwe reeks stoppercilinders voor transportbandtoepassingen

© Aandrijvenenbesturen.nl