Laatste nieuws:

, 25 september 2009 10:25

Samenwerking National Instruments en SolidWorks

National Instruments, bekend als leverancier van hulpmiddelen voor het ontwikkelen van geavanceerde besturingen en embedded systemen, en Dassault Systèmes SolidWorks Corp., toonaangevend op het gebied van mechanische ontwerpsoftware, hebben aangekondigd dat zij samen een baanbrekende mechatronica tool ontwikkelen waarmee werktuigbouwkundige en procesingenieurs samen kunnen werken om kosten en risico's van het ontwerp van elektromechanische systemen te reduceren.

'
1/1

De naadloze integratie van de NI LabVIEW grafische systeemontwikkelingssoftware en de SolidWorks® 3D CAD software geeft ingenieurs en wetenschappers een nieuwe virtuele prototyping oplossing waarmee ze de werking in de praktijk van machines en motion systemen kunnen ontwerpen, optimaliseren, valideren en visualiseren alvorens kosten te maken voor de bouw van fysieke prototypes. Ontwerptools voor elektromechanische systemen verbeteren de ontwikkeling van machines door gedurende het gehele ontwerpproces de interactie te simuleren tussen mechanische en elektrische subsystemen. In het verleden werkten teams elk in hun eigen disciplinaire kolom en volgden elkaar op tijdens de ontwikkeling. Ontwerpbeslissingen kwamen onafhankelijk van elkaar tot stand, wat langere ontwikkelingstijden en hogere kosten tot gevolg had. Om bij een mechatronische aanpak de ontwikkeling te stroomlijnen werken de teams nu parallel aan elkaar en werken samen aan het ontwerp, de prototyping en de implementatie. Het kunnen maken van virtuele prototypes is een wezenlijk aspect van de mechatronische benadering, omdat ingenieurs en wetenschappers hiermee de machines kunnen onderzoeken voordat ze gebouwd worden.

 

Software

 

Door de naadloze integratie van de LabVIEW 2009 NI SoftMotion module en de SolidWorks software ontstaat een ideale ontwikkelomgeving voor virtuele prototyping. Bestaande SolidWorks CAD modellen kunnen eenvoudig met LabVIEW verbonden worden, waarbij de besturingscomponenten en positiesensoren van het model automatisch aan elkaar gekoppeld worden. Door gebruik te maken van de high-level functionaliteit in NI SoftMotion for SolidWorks kunnen ingenieurs en wetenschappers geavanceerde elektromechanische besturingsapplicaties bouwen met programmacode die gebaseerd is op de feedback van sensoren. Ontwikkelteams, klanten en sales engineers kunnen vervolgens het virtuele prototype gebruiken voor een realistische weergave van de werking van de machine en de gerealiseerde cyclustijden analyseren. Met LabVIEW en SolidWorks is simulatie mogelijk van de mechanische dynamiek van een machine inclusief massa- en wrijvingeffecten, evenals de eisen die gesteld worden aan de torsie van motor- en besturingscomponenten.

Met het nieuwe virtuele prototyping systeem kunnen ook gemakkelijk motion applicaties, die met de SolidWorks 3D CAD gevalideerd zijn, op embedded besturingsplatformen van NI geïmplementeerd worden, zoals de NI CompactRIO programmable automation controller (PAC). Omdat de applicatie is ontwikkeld in LabVIEW kan dezelfde code, die gebruikt is om het virtuele prototype te bouwen, met weinig of geen wijzigingen gebruikt worden voor de implementatie op hardware van NI. Bovendien kunnen ingenieurs en wetenschappers de nieuwe NI 951x C Series aandrijfinterfaces gebruiken voor de directe koppeling van honderden stappen- en servomotoren van NI en andere leveranciers.

 

Ga naar http://www.ni.com/digitalprototyping/ voor meer informatie over de tools die beschikbaar zijn voor virtuele prototyping.

bron: National Instruments Netherlands B.V.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (5)...

DIS Sensors

EUCHNER (Benelux) BV

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

Rotero Holland bv

Bege Aandrijftechniek BV

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
ESEF 2018
20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
TechniShow 2018
23 april 2018 - Hannover - Messegelände
Hannover Messe 2018
23 april 2018 - Hannover, Messegelände
CeMAT

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden