Laatste nieuws:

, 25 september 2009 09:29

Solar team Twente test testroute

Aanstaande maandag, 28 september, is het zover, de 21Revolution zal dan gecontroleerd worden door de 'Road Autorithy' van Australië. Het Solar Team Twente waagt zich weer op het strijdtoneel van de World Solar Challenge in Australië. Het team is inmiddels vertrokken richting Down Under.

'
1/1
Wanneer de auto bij de controle goedgekeurd  wordt zal de auto ook in Australië op de openbare weg morgen rijden en kan de testfase weer verder gaan.  De organisatie van de World Solar Challenge heeft speciale wegen aangewezen waarop getest mag worden.

De laatste klussen om de auto rijklaar te krijgen schieten op. Ook is er een oplossing gevonden voor het repareren van de canopy. De gescheurde delen zullen van binnen uit met glasvezel en epoxy weer aan elkaar gelamineerd worden. De verwachting is dat deze herstelwerkzaamheden in de loop van de volgende week voltooid zijn.

Wegen

De wegen waarop getest mag worden zijn rustiger zodat het testen een minder groot risico met zich meebrengt. Om een idee te krijgen wat het team kan verwachten gingen Tim Plattel en Anne Leenstra de routes alvast verkennen. Ze hebben beide testroutes helemaal gereden en geanalyseerd. 'Het is inderdaad een rustige weg', aldus Tim. 'We zijn op een stuk van 50 kilometer ongeveer vier andere auto's tegenkomen'.

Het grove asfalt en de vele heuvels in de weg zijn dingen die belangrijk zijn om rekening mee te houden tijdens het testen. Maar ook elke zijweg, verhard of onverhard, is in kaart gebracht. 'Dit is belangrijk omdat er ook verkeer uit de zijwegen kan komen en je wilt op alles voorbereid zijn.'

 

Klik hier voor de video

bron: Solar team twente

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (5)...

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

DIS Sensors

Bege Aandrijftechniek BV

Rotero Holland bv

EUCHNER (Benelux) BV

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
ESEF 2018
20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
TechniShow 2018
23 april 2018 - Hannover - Messegelände
Hannover Messe 2018
23 april 2018 - Hannover, Messegelände
CeMAT

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden