Laatste nieuws:

, 25 september 2009 09:24

Siemens ontwerpt nieuwe windturbine van 3,6 MW

Siemens heeft een nieuwe windturbine gepresenteerd met een vermogen van 3,6 MW en een rotordiameter van 120 meter. De SWT-3.6-120 turbine is gebaseerd op dezelfde technologie als de SWT-3.6-107, 's werelds populairste offshore windturbine.

'
1/1

De nieuwe turbine heeft voornamelijk grotere rotorbladen: de oppervlakte die de bladen beslaan als ze ronddraaien is ongeveer even groot als twee voetbalvelden.
Andreas Nauen, CEO van de Wind Power afdeling van Siemens verteld: "We verwachten dat de nieuwe SWT-3.6.-120 turbine ongeveer tien procent meer elektriciteit zal genereren dan de SWT-3.6-107. Met dit nieuwe product zullen we proberen ons technologisch leiderschap te bewaken als het gaat om offshore windenergie. Veel partijen hebben al interesse getoond voor de nieuwe turbine."

Siemens heeft op dit moment ongeveer 100 van de huidige 3.6 MW turbines geïnstalleerd en er zijn orders geplaatst voor nog eens 700 turbines. Eerder dit jaar plaatste Dong Energy een contract voor meer dan 450 SWT-3.6-120 machines.

Omzet
Windturbines worden een steeds belangrijker deel van de portfolio van Siemens. De omzet uit deze business was in 2008 ongeveer 19 miljard euro, ongeveer een kwart van de totale omzet van de organisatie. Siemens is op dit moment de grootste leverancier van milieuvriendelijke technologische producten.

bron: Siemens

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (5)...

DIS Sensors

Bege Aandrijftechniek BV

Rotero Holland bv

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

EUCHNER (Benelux) BV

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
ESEF 2018
20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
TechniShow 2018
23 april 2018 - Hannover - Messegelände
Hannover Messe 2018
23 april 2018 - Hannover, Messegelände
CeMAT

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden