Laatste nieuws:

, 23 september 2009 07:05

Introductieseminar ISO 31000 op 8 december

Op 8 december organiseert NEN een seminar over ISO 31000, de eerste mondiale norm met algemene richtlijnen voor organisatiebreed risicomanagement. Voorzitter is Michiel Boersma, CEO van Essent. ISO 31000 verschijnt eind van dit jaar.

'
1/1

Tijdens het seminar gaan diverse sprekers gaan in op de toepassing van en uitdagingen voor risicomanagement in sectoren als de energievoorziening, bouw, financiële en verzekeringssector en de relatie met corporatie governance. Uiteraard worden de achtergrond en inhoud van ISO 31000 toegelicht door de experts die namens Nederland een actieve rol hebben gespeeld in de ISO-werkgroep die de richtlijn heeft voorbereid.ISO 31000 geeft de principes en een algemeen toepasbaar kader voor effectief risicomanagement. De richtlijnen zijn van toepassing voor alle typen organisaties en voor alle denkbare risico's.  Tegelijkertijd verschijnt ISO Guide 73 die de vocabulaire voor risicomanagement geeft, zodat eenduidige communicatie over risico's tussen zeer verschillende sectoren en experts wordt vergemakkelijkt.

 

Succesvol ondernemen

Risico's zijn onzekerheden die een negatief, maar ook positief effect kunnen hebben op het realiseren van organisatiedoelstellingen. Voor een effectieve bedrijfsvoering van welke onderneming of organisatie dan ook is risicomanagement van toenemend belang. In de complexe maatschappij van vandaag de dag moet met steeds meer interne en externe factoren rekening worden gehouden om succesvol te kunnen ondernemen.


Heeft u interesse in het seminar over ISO 31000? Stuur dan een e-mail aan evenementen@nen.nl. Voor meer informatie over normontwikkeling en ISO 31000 kunt u contact opnemen met Dick Hortensis, telefoon (015) 2 690 115 , e-mail dick.hortensius@nen.nl.

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (10)

9 april 2024 - Nürnberg Messe, Neurenberg (D)
embedded world
9 april 2024 - Evenementenhal Gorinchem
Empack
11 april 2024 - ERIKS Kunststoffen, EDE
ERIKS Experience Day
22 april 2024 - Deutsche Messe, Hannover
Hannover Messe
14 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Manufacturing
15 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Engineering
15 mei 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Food Tech Event
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vison, Robotics & Motion

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden