Laatste nieuws:

, 23 september 2009 07:05

Introductieseminar ISO 31000 op 8 december

Op 8 december organiseert NEN een seminar over ISO 31000, de eerste mondiale norm met algemene richtlijnen voor organisatiebreed risicomanagement. Voorzitter is Michiel Boersma, CEO van Essent. ISO 31000 verschijnt eind van dit jaar.

'
1/1

Tijdens het seminar gaan diverse sprekers gaan in op de toepassing van en uitdagingen voor risicomanagement in sectoren als de energievoorziening, bouw, financiële en verzekeringssector en de relatie met corporatie governance. Uiteraard worden de achtergrond en inhoud van ISO 31000 toegelicht door de experts die namens Nederland een actieve rol hebben gespeeld in de ISO-werkgroep die de richtlijn heeft voorbereid.ISO 31000 geeft de principes en een algemeen toepasbaar kader voor effectief risicomanagement. De richtlijnen zijn van toepassing voor alle typen organisaties en voor alle denkbare risico's.  Tegelijkertijd verschijnt ISO Guide 73 die de vocabulaire voor risicomanagement geeft, zodat eenduidige communicatie over risico's tussen zeer verschillende sectoren en experts wordt vergemakkelijkt.

 

Succesvol ondernemen

Risico's zijn onzekerheden die een negatief, maar ook positief effect kunnen hebben op het realiseren van organisatiedoelstellingen. Voor een effectieve bedrijfsvoering van welke onderneming of organisatie dan ook is risicomanagement van toenemend belang. In de complexe maatschappij van vandaag de dag moet met steeds meer interne en externe factoren rekening worden gehouden om succesvol te kunnen ondernemen.


Heeft u interesse in het seminar over ISO 31000? Stuur dan een e-mail aan evenementen@nen.nl. Voor meer informatie over normontwikkeling en ISO 31000 kunt u contact opnemen met Dick Hortensis, telefoon (015) 2 690 115 , e-mail dick.hortensius@nen.nl.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (5)...

DIS Sensors

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

Rotero Holland bv

Bege Aandrijftechniek BV

EUCHNER (Benelux) BV

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
ESEF 2018
20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
TechniShow 2018
23 april 2018 - Hannover - Messegelände
Hannover Messe 2018
23 april 2018 - Hannover, Messegelände
CeMAT

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden