Laatste nieuws:

, 22 september 2009 10:17

Vlaamse IngenieursKamer zoekt 'Projectmanager van het Jaar'

De Vlaamse Ingenieurskamer gaat dit jaar van start met een nieuwe prijs: die voor de 'Projectmanager van het Jaar'. Naar verluidt niet om de ‘zoveelste’ wedstrijd in te richten, wel om hardwerkende en (te) vaak ondergewaardeerde projectmanagers de erkenning te gunnen die ze méér dan verdienen.

VIK-initiatiefnemer Karel de Wever.'
VIK-initiatiefnemer Karel de Wever.
1/1
Het is inderdaad zo dat de faalkans bij projecten vandaag behoorlijk hoog ligt. De huidige productieprocessen moeten soepel en flexibel zijn en tegelijk moeten teams het stellen met kleinere budgetten, kortere tijdsbestekken en minder medewerkers. Succes hangt af van de voorbereiding, inrichting, structurering en beheersing van het project. Ook de manier waarop er gecommuniceerd wordt in het projectteam is belangrijk. VIK-initiatiefnemer Karel De Wever: "En vaak wordt er plots - zonder al te veel voorbereiding - een gedreven medewerker tot ‘projectmanager' gebombardeerd. Toch verwachten bedrijven dat hun projecten slagen."
"Precies omwille van hun opleiding, zien ingenieurs zich vaak de taak van projectmanager toebedeeld. We willen diegenen die door het toepassen van de juiste technieken en procedures uitblinken in hun projectwerk, even in de kijker te zetten." "De prijs gaat hem niet om het gerealiseerde project en hoe groots en indrukwekkend dit wel is, maar wel om de wijze waarop de ingenieur in kwestie als projectmanager projecten tot een goed einde brengt." De prijs zal begin 2010 tijdens de VIK-nieuwjaarsreceptie worden uitgereikt in aanwezigheid van tal van genodigden en relaties uit de industrie. << (BB) (foto: VIK, Karel De Wever)

ACHTERGROND
Wil u ‘Projectmanager van het Jaar' worden? Dit kan door informatie over deelnamecondities in te winnen via: www.vlaamseingenieurskamer.be/site/pmvanhetjaar of manuella.goyvaerts@vik.be

Uw deelnamedossier wordt vóór 15 december 2009 verwacht.

Dit initiatief wordt gesteund door de technologiefederatie Agoria en Mainpress, uitgever van Control & Automation Magazine, Energy & Engineering, Maintenance Magazine, Pumps & Process Magazine, Engineeringnet.be en Engineeringnet.nl. <<

bron: Engineeringnet

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (9)

16 april 2024 - Veldhoven
Manufacturing Technology Conference
16 april 2024 - Veldhoven
CLEAN EVENT
22 april 2024 - Deutsche Messe, Hannover
Hannover Messe
14 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Manufacturing
15 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Engineering
15 mei 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Food Tech Event
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden