Laatste nieuws:

, 17 september 2009 13:00

Beurs Elektrotechniek voor innovatie & relatie

Elektrotechniek 2009 wordt dé vakbeurs om de kansen die de crisis biedt, te verzilveren. “Er komen méér exposanten naar de beurs dan twee jaar geleden. Het aanbod van innovatieve producten die energie besparen en installatiegemak opleveren, is groter dan ooit. Voor bezoekers is dit dé gelegenheid om partners te vinden waarmee je sterker uit de crisis komt”, zegt Irene Moon, Project Manager Elektrotechniek 2009 bij VNU Exhibitions Europe.

'
1/1

Het projectteam van Elektrotechniek 2009, van 28 september tot en met 2 oktober in de Jaarbeurs Utrecht, ligt vóór op het geplande schema. Het aantal exposanten dat zich heeft ingeschreven voor deze elektrotechnische vakbeurs voor industrie en installateur, is groter dan twee jaar geleden. Irene Moon rekent erop dat uiteindelijk zo'n 400 bedrijven hun innovatieve oplossingen gaan tonen. Dat betekent niet dat de crisis helemaal voorbij gaat aan de beurs. "In het aantal vierkante meters doen we een stap terug, omdat bedrijven voor een meer bescheiden formaat stand kiezen. Dat neemt niet weg dat het totale aanbod dus groter zal zijn. Vooral kleinere exposanten zien kansen in deze tijd."

 

 

Innovatie & Relatie

Niet voor niets is als thema dit jaar gekozen voor Innovatie & Relatie. Irene Moon: "Vorige keer puilden de orderportefeuilles in de hele sector uit. Nu zijn installateurs en de industrie vooral op zoek naar innovatieve producten om energie te sparen, CO2-uitstoot te reduceren en kosten te besparen dankzij installatie- en gebruiksgemak. Daar tonen de exposanten oplossingen voor, waarmee je als bezoeker op de lange termijn je positie kunt versterken. Het aanbod van innovaties is groter dan op de vorige edities. Dat valt bijvoorbeeld af te leiden uit het aantal inzendingen voor de ETOP Award."

 

 

Hoge investeringsbereidheid

De investeringsbereidheid bij installateurs en de industrie is nog steeds hoog, ondanks de crisis. Onderzoek in opdracht van VNU Exhibitions Europe onder potentiële bezoekers van Elektrotechniek 2009 toont aan, dat 45% van de ondervraagden nog dit jaar concreet gaat investeren. "Zij kiezen bewust voor anticyclisch investeren zodat ze bij de volgende opleving van de markt klaar zijn om er maximaal van te kunnen profiteren", zegt Irene Moon.

 

 

Nieuwe relaties aangaan

Het aspect relatie uit het thema van de beurs komt vooral tot uiting in de kans die de huidige tijd biedt om kritisch naar het aanbod van je leveranciers te kijken. VNU Exhibitions Europe heeft het afgelopen voorjaar gemerkt dat de vakbeurzen méér bezoekers trekken die ook nog iets langer op de beurs blijven. "Men wordt even niet in beslag genomen door de hectiek van de dag. Bezoekers hebben tijd om naar duurzame oplossingen en relaties te zoeken, die meerwaarde opleveren op het moment dat de economie weer aantrekt. Dat biedt kansen voor zowel de exposanten als de bezoekers van de beurs." Elektrotechniek 2009 is komend najaar dé plek om bestaande relaties te versterken maar ook om nieuwe relaties aan te gaan.

 

 

ETOP Innovation Awards

Een bezoek aan de vakbeurs is extra aantrekkelijk vanwege het omvangrijke programma, naast de vele innovatieve producten van de exposanten. Aan het eind van de eerste dag worden tijdens het World of Wonders Dinner de ETOP Innovation Awards uitgereikt. Dit jaar zijn er liefst 34 inzendingen voor deze awards. Er wordt zowel een jury- als een publieksprijs uitgereikt. Bezoekers die zich vooraf via de website (http://www.elektrotechniek-online.nl/) registreren, mogen meteen hun stem uitbrengen voor de ETOP publieksaward.

Het World of Wonders Dinner is nieuw dit jaar. Dit is een feestelijke bijeenkomst voor de elektrobranche op maandagavond 28 september, na de eerste beursdag. Bedrijven kunnen er hun beste relaties voor uitnodigen. Op deze avond worden de ETOP Innovation Awards uitgereikt door Jan Kamminga, voorzitter van de Vereniging FME-CWM.

 

 

Thematische TechTours

Op maandag en dinsdag zijn er zowel 's ochtends als 's middags TechTours rond de thema's licht, domotica en energiebesparing. Een hostess begeleidt de bezoekers op een korte tour langs exposanten die interessante innovaties op een van deze drie gebieden tonen. Elke exposant houdt een pitch van vijf minuten. "Vorige keer waren deze TechTours succesvol omdat je in korte tijd een overzicht krijgt van de innovaties op de beurs. Het geheel is interactief, deelnemers kunnen kort vragen stellen", legt Irene Moon uit. Na de rondleiding kun je gericht teruggaan naar die exposant wiens product aansluit op hetgeen je zoekt. Bezoekers kunnen zich het beste vooraf inschrijven voor deze TechTours. Het aantal deelnemers is namelijk beperkt.

 

 

Seminars en ontbijtsessies

Samen met de partners worden tijdens de beurs seminars en congressen georganiseerd. Maandag 28 september vindt het Lichtcongres NSVV plaats. Het thema is energiebesparing. Op dinsdag 29 september is de Dag van de Installaties, in samenwerking met het Installatie Journaal. Deze dag bestaat uit twee delen: 's ochtends wordt gesproken over het toepassen van grootschalige LED-verlichting, ‘s middags zijn er lezingen en een debat over het verduurzamen van de elektriciteitsvoorziening. Op dinsdag is er ook een seminar over domotica, georganiseerd in samenwerking met de stichting Smarthomes en ELUX. Op woensdag is er een ontbijtsessie over energiebesparing in de industrie, mede georganiseerd door FEDA, Uneto VNI en Emotron. Roukema Support+Informatie en NEN organiseren lezingen over actuele onderwerpen. Een overzicht van alle seminars en lezingen is te vinden op de website http://www.elektrotechniek-online.nl/.

 

 

Koffie en croissant voor vroege vogels

Vroege vogels worden ook dit jaar tijdens de beurs extra in de watten gelegd. Wie voor 11.00 uur binnen komt, krijgt een bon om in hal 7 of 12 gratis een kopje koffie te drinken en een croissant te eten. Vorige keer hebben veel bezoekers van dit aanbod gebruik gemaakt. Ze waren er zo bovendien van verzekerd dat ze 's ochtends in alle rust met de exposanten konden praten. Voor de bezoekers die op maandag 28 september Elektrotechniek 2009 bezoeken, heeft de beursorganisatie een extra verrassing in petto. Irene Moon: "De maandag is weliswaar de scholierendag, maar het is ook voor bezoekers een interessante dag om de beurs te bezoeken omdat het relatief rustig is en exposanten dus alle tijd hebben om hun innovaties toe te lichten. Om meer mensen te prikkelen op maandag te komen, geven we de bezoekers als ze weggaan een verwenpakket mee met daarin onder andere kansen op gratis reizen."

 

 

Vooraf registreren

Wie zich vooraf registreert via de website http://www.elektrotechniek-online.nl/ krijgt gratis de toegangsbadge voor de beurs toegestuurd. Beursbezoek is daarmee dus gratis, bovendien bespaar je tijd bij de entree. Het beursbezoek verloopt nog efficiënter door de auto thuis te laten en met de trein naar Utrecht te komen, voorbij de files.

Elektrotechniek 2009 - van 28 september tot en met 2 oktober in Jaarbeurs Utrecht - is met 400 exposanten de belangrijkste beurs voor de elektrotechnische installateur en industrie. Thema is deze editie ‘Innovatie & Relatie'. Aan de beurs is een uitgebreid activiteitenprogramma gekoppeld. Bijzondere activiteiten zijn de bekendmaking van de winnaars van de ETOP Innovation Awards tijdens het World of Wonders Diner op maandag 28 september. Voor meer informatie kijk op http://www.elektrotechniek-online.nl/.

bron: Engineersonline

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (7)...

Bege Aandrijftechniek BV

Rollon Lineairtechniek BV

Pilz Nederland

EUCHNER (Benelux) BV

DIS Sensors

Rotero Holland bv

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
ESEF 2018
20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
TechniShow 2018
23 april 2018 - Hannover - Messegelände
Hannover Messe 2018
23 april 2018 - Hannover, Messegelände
CeMAT

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden