Laatste nieuws:

, 14 september 2009 10:49

Thermaltake introduceert spiraalvormige cpu-koeler

De Taiwanese hardwarefabrikant Thermaltake heeft een koeltoren voor processors uitgebracht die opvalt door zijn afwijkende vormgeving. De in een spiraal gerangschikte aluminium koelvinnen voeren de warmte van de processor af.

'
1/1

Thermaltake heeft zijn nieuwste koeler uitgebracht: de SpinQ VT. Het is een aparte verschijning, die voortborduurt op de eerder uitgebrachte SpinQ-koeler. Ditmaal is de koeltoren echter verticaal geplaatst en de koeler is geschikt voor zowel AMD-processor voetjes als de nieuwste Intel-sockets, waaronder lga1156 die de nieuwe Lynnfield- of Core i5 en Core i7-processors herbergt.

De basis is van koper en aluminium en geeft de warmte van de processor door aan drie u-vormige heatpipes met een doorsnede van zes millimeter. De heatpipes staan hun warmte weer af aan vijftig aluminium koelribben, die als een spiraal vormgegeven en gerangschikt zijn. Binnenin blaast een 80mm-koeler lucht over de koelribben: de rotatiesnelheid van de fan kan automatisch worden gereguleerd en variëren van 1000 tot 1600rpm. Desgewenst kan de gebruiker zelf de ventilatorsnelheid regelen dankzij een meegeleverde draaiknop. De koeler zou per direct verkrijgbaar moeten zijn: de prijs in Amerika bedraagt, omgerekend naar euro's ongeveer 35 euro.

bron: Tweakers

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (10)

9 april 2024 - Nürnberg Messe, Neurenberg (D)
embedded world
9 april 2024 - Evenementenhal Gorinchem
Empack
11 april 2024 - ERIKS Kunststoffen, EDE
ERIKS Experience Day
22 april 2024 - Deutsche Messe, Hannover
Hannover Messe
14 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Manufacturing
15 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Engineering
15 mei 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Food Tech Event
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vison, Robotics & Motion

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden