Laatste nieuws:

, 14 september 2009 10:37

Studenten bouwen MGB Roadster om tot elektrische auto

Studenten aan de Universiteit van Carolina hebben een MGB Roadster uit 1972 met een traditionele brandstofmeter omgebouwd tot een elektrische auto. Belangrijkste doel was om te kijken hoe en waar er op kosten bespaard kan worden.

'
1/1

In totaal vijftien studenten hebben onder leiding van docent elektrotechniek Roger Dougal de benzinemotor uit de Roadster gehaald en deze vervangen door een elektromotor. Ook is de cardanas vervangen. In totaal honderd supercondensatoren, die in de achterbak zijn geplaatst, voorzien de elektromotor van prik. Daarnaast is het gehele elektrische systeem van de 37 jaar oude sportauto aangepast.

Geluid

Een aantal modificaties staat nog op stapel. Om de actieradius van het voertuig te vergroten, willen de studenten ook li-on-accu's plaatsen. Ook zal de MGB voorzien worden van ledkoplampen en een nieuwe kap. Omdat de elektrische auto weinig geluid produceert, overwegen de universitaire knutselaars verder om akoestische apparatuur te plaatsen die een geluid kan produceren dat lijkt op het motorgeluid van de originele Roadster.

Betaalbaar

Volgens Dougal zijn diverse studenten in totaal achttien maanden bezig geweest met het project. Daarbij is voor ongeveer 10.000 dollar aan onderdelen gekocht. De docent stelt dat met het MGB-project is aangetoond dat de bouw van elektrische voertuigen met de huidige techniek zowel haalbaar als betaalbaar is, maar dat met name het reduceren van het totaalgewicht nog een grote uitdaging is.

Klik hier voor de video

bron: Tweakers

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (11)

22 april 2024 - Deutsche Messe, Hannover
Hannover Messe
23 april 2024 - Stuttgart (D)
Control
14 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Manufacturing
15 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Engineering
15 mei 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Food Tech Event
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
10 juni 2024 - Franfurt Am Main (D)
ACHEMA
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden