Laatste nieuws:

, 7 september 2009 13:17

Volop kansen voor installateurs

Uit het rapport ‘Installing the future' van ABN Amro en USP Marketing Consultancy BV blijkt dat er volop kansen liggen voor middel en regionale installatiebedrijven. Steeds vaker bieden totaalinstallateurs meer aan dan het traditionele installatiewerk. Technologische ontwikkelingen nemen nog steeds toe en door maatschappelijke ontwikkelingen nemen ook de installatiecomponenten van gebouwen toe. Opdrachtgevers maken opvallend genoeg helemaal geen gebruik van deze bredere dienstverlening.

'
1/1

Bijna de helft van de installatiebedrijven is in staat om een totaalpakket (elektrotechnische en werktuigbouwkundige werkzaamheden) te leveren. Zij kiezen vaak voor deze strategie omdat het vanuit het traditionele installatiewerk een kleine stap is om ook engineering en ontwerp op zich te nemen. Het blijkt echter dat opdrachtgevers geen gebruik maken van dit totaalaanbod, omdat ze niet weten dat de installateur het aanbiedt. Opdrachtgevers denken een lagere prijs af te kunnen dwingen bij een totaalinstallateur, maar dit is meestal niet het geval omdat meer coördinatiegeld kost en brengt het extra risico met zich mee. De installateur moet daar natuurlijk ook voor vergoed worden. De rol van installateur verschuift meer van traditionele uitvoerder tot adviseur op het gebied van engineering, alleen moet hij dat nog wel duidelijk aan de man brengen.  

Opvallend

Uit het rapport blijkt ook dat veel opdrachtgevers de voorkeur geven aan installatiebedrijf uit de regio, inplaats van zelf mensen aan te nemen of een van de top 10 bedrijven. Bedrijven uit de regio worden tevens gezien als strategische partner. Afhankelijk van het type klant, kan een nichestrategie dus zeker ook succesvol zijn, ook al behoor je niet tot de top van Nederland.

bron: ABN Amro

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (7)...

EUCHNER (Benelux) BV

Rollon Lineairtechniek BV

DIS Sensors

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

Rotero Holland bv

Pilz Nederland

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
ESEF 2018
20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
TechniShow 2018
23 april 2018 - Hannover - Messegelände
Hannover Messe 2018
23 april 2018 - Hannover, Messegelände
CeMAT

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden