Laatste nieuws:

, 8 september 2009 07:00

Nieuwe vakbeurs MAeX 2010 demonstreert volledig operationele productielijn

De nieuwe vakbeurs MAeX over ‘Manufacturing Excellence’ pakt uit met een mooie primeur: de demonstratie van een volledig operationele productielijn. MaeX, de nieuwe vakbeurs die in 2010 voor het eerst samen met de metaalbeurs Metapro doorgaat in Brussel, pakt meteen al uit met een publiekstrekker.

"Door leraren en trainers in deze problematiek verder te bekwamen hopen de partners dat hierdoor de KMO's in België een bijkomende troef kan aangeboden worden eens de economische crisis achter ons ligt." (foto Invent Media, Karl D'haveloose)
'
"Door leraren en trainers in deze problematiek verder te bekwamen hopen de partners dat hierdoor de KMO's in België een bijkomende troef kan aangeboden worden eens de economische crisis achter ons ligt." (foto Invent Media, Karl D'haveloose)
1/1

Vertrekkende van stukdesign en engineering (CAD), worden de data vertaald naar de machine (CAM), vervolgens geproduceerd op een geautomatiseerde lijn, gemanipuleerd door robots en tenslotte onderworpen aan een kwaliteitsmeting. Karl D'haveloose, Managing Director van beursinrichter Invent Media: "Het initiatief is uitgegaan van een aantal leveranciers zoals Siemens, Fanuc, Robotix, Buhlmann en van VDAB en Agoria. Deze bedrijven en organisaties hebben onlangs besloten het Competentiecentrum Duurzame Industriële Metaalbewerking op poten te zetten. Dit centrum wil precies hetzelfde gedachtegoed als MAeX verder uitbouwen en onder de aandacht brengen van KMO's."
"De partners van dit competentiecentrum zijn ervan overtuigd dat een zo goed mogelijke optimalisatie van de levenscyclus van de productiemachines een enorme troef is voor verdere productiviteit- en rendabiliteitverhoging van productieprocessen."


MAex (Machining in Excellence), samen met Metapro, van 9 tot 12 februari 2010, in Brussels Expo .

bron: Engineeringnet

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (5)...

EUCHNER (Benelux) BV

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

DIS Sensors

Bege Aandrijftechniek BV

Rotero Holland bv

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
ESEF 2018
20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
TechniShow 2018
23 april 2018 - Hannover - Messegelände
Hannover Messe 2018
23 april 2018 - Hannover, Messegelände
CeMAT

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden